Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Se zákazem řízení sedla za volant a vrazila do domu. Ženě hrozí dva roky vězení

Čelní náraz auta do rodinného domu vzbudil v sobotu před půlnocí rozruch v Němčicích nad Hanou na Prostějovsku. Účastníci nehody od havarovaného auta rychle utekli, policisté však posádku vozu brzy po příjezdu našli. Řidička měla pozitivní test na alkohol a navíc za volant sedla i přes zákaz řízení.

Za červencovým výbuchem rodinného domu v Olšanech byl úmysl, zjistila policie

Po necelých dvou měsících vyšetřování policie dospěla k závěru, že výbuch rodinného domu v Olšanech na Prostějovsku někdo způsobil úmyslně. Vyšetřovatelé nyní trestný čin obecné ohrožení překvalifikovali z nedbalostního na úmyslný.

 

Škodu přes tři sta tisíc korun podle policie způsobila řidička osobního auta Ford, která podle prvotních zjištění policie jela příliš rychle a dostala se mimo silnici. V tříramenné křižovatce při jízdě od Vrchoslavic nabourala do domu v Masarykově ulici. „Ihned po nehodě celá osádka opustila havarované vozidlo a přivolaní policisté ji zastihli nedaleko od místa nehody,“ poznamenal policejní mluvčí Libor Hejtman.

Kromě hmotné škody na autě a stavení bude mít žena zřejmě další starosti. „Při dechových zkouškách řidička nadýchala přes 0,3 promile alkoholu. Policisté navíc zjistili, že má platný zákaz řízení. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání až dva roky za mřížemi,“ doplnil mluvčí Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Čtenář Drbny

Štítky Doprava, nehoda, auto, dům, Němčice nad Hanou, Prostějov, Policie ČR, zákaz řízení, alkohol, okres Prostějov, Ford Motor Company, Vrchoslavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se zákazem řízení sedla za volant a vrazila do domu. Ženě hrozí dva roky vězení  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.