Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Skupina cizinců napadla krajana na ubytovně, při odchodu zbili i další muže

Případ výtržnictví, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví řeší policisté na Přerovsku, kde v jedné z kojetínských ubytoven zaútočila skupinka cizinců na devatenáctiletého mladíka. Agresivní chování a rozruch ze strany nezvaných hostů odsoudil další obyvatelé ubytovny a následovala druhá vlna násilí.

Do pokoje v kojetínské ubytovně vtrhla v neděli večer neoprávněně skupinka mužů cizí státní příslušnosti, kteří zde vzápětí napadli svého devatenáctiletého krajana. Mladík v incidentu dostal několik ran pěstí. „Poškozený po útoku neutrpěl zranění, které by jej omezovalo na běžném způsobu života a lékařské ošetření nevyhledal. Důvodem útoku byla předchozí slovní rozepře,“ informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Za červencovým výbuchem rodinného domu v Olšanech byl úmysl, zjistila policie

Po necelých dvou měsících vyšetřování policie dospěla k závěru, že výbuch rodinného domu v Olšanech na Prostějovsku někdo způsobil úmyslně. Vyšetřovatelé nyní trestný čin obecné ohrožení překvalifikovali z nedbalostního na úmyslný.

 

Tím však konfliktní situace v prostorách ubytovny neskončily. „Na chodbě muže upozornil jiný pětatřicetiletý spolubydlící, cizinec z jiného státu, na dodržování klidu a pořádku,“ popsal Libor Hejtman. Reakce útočníků byla opět agresivní, pětatřicetiletý muž sice před skupinkou utekl do svého pokoje, to jej ale nezachránilo. „Snažil se ještě udržet dveře před rozdováděnou skupinkou, ale marně. Agresoři společně přetlačili dveře a neoprávněně vnikli do pokoje. Tady fyzicky pěstmi a kopy napadli nejen upozorňujícího pětatřicetiletého cizince, ale i jeho pětačtyřicetiletého spolubydlícího,“ konstatoval mluvčí Hejtman. Mladší z mužů utrpěl tržnou ránu nad levým obočím a podlitinu pod levým okem.

Všech osm útočníků policisté zadrželi a umístili do cel. „Osm cizinců ve věku od devatenácti do šestačtyřiceti let si v úterý od přerovského policejního komisaře vyslechlo sdělení podezření ze spáchání přečinů výtržnictví, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví spáchaných ve formě spolupachatelství. Po sdělení podezření z uvedených trestných činů byli ze zadržení propuštěni. Každému nyní hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal Hejtman.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, agrese, útok, cizinci, bitka, Kojetín, Přerov, Policie ČR, ubytovna, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skupina cizinců napadla krajana na ubytovně, při odchodu zbili i další muže  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.