Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Mladík bez řidičáku zatoužil po jízdě cizím vozem. V leknutí auto rozbil o strom

Zážitek v podobě řízení cizího auta si nemohl odpustit šestadvacetiletý muž z Prostějova, a to navzdory tomu, že byl pod vlivem alkoholu a nemá řidičský průkaz. Noční projížďka neoprávněně vypůjčeným autem skončila během pár minut nehodou, případ nyní prošetřuje policie.

Řidič z místa dopravní nehody u Prostějova ujel. Policie ho rychle vypátrala

Na sjezdu z dálnice u Prostějova v sobotu večer zavinil třiačtyřicetiletý řidič dopravní nehodu. Při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel mimo komunikaci a narazil do dopravní značky. Z místa následně ujel, aniž by nehodu oznámil policii.

 

I přes výslovný zákaz majitele vozu si mladík vzal doma klíč od vozu Škoda Octavia a vyrazil na krátkou jízdu Prostějovem. V pátek hodinu a půl po půlnoci sedl za volant v ulici Bohumíra Šmerala a chtěl auto přeparkovat o několik stovek metrů dál na ulici Sv. Anny u aquaparku. To se ale neobešlo bez výrazných komplikací. „S vědomím, že není vlastníkem řidičského průkazu, nasedl sebevědomě do vozu. Při rozjíždění ale začalo auto v jeho rukách cukat, podezřelý se lekl, otočil volantem a přidal plyn,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Výsledkem nekoordinované jízdy pak byl náraz do stromu. „Tato zkušenost ho ale neodradila, zařadil zpátečku a dokončil to, co si předem naplánoval. Po zaparkování z auta vystoupil a vrátil se zpátky do bytu jakoby nic,“ vylíčila mluvčí Zajícová.

Když majitel nenašel svůj vůz na místě, kde mělo být, vyšla celá pravda najevo. Situaci začala řešit policejní hlídka. „Podezřelý policistům uvedl, že před jízdou vypil jedno a půl piva. K újmě na zdraví nedošlo a škoda byla předběžně stanovena na 20 tisíc korun,“ informovala Miluše Zajícová. Mladík je nyní podezřelý z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci a dopravní nehodu pak bude řešit správní orgán samostatně jako přestupek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, nehoda, alkohol, auto, Prostějov, Policie ČR, Bohumír Šmeral, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík bez řidičáku zatoužil po jízdě cizím vozem. V leknutí auto rozbil o strom  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.