Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Na dálnici u Olomouce jeli dva řidiči v protisměru. Jeden měl tři promile, druhý zákaz řízení

V protisměru na dálnici D35 i D46. Hned dva zarážející případy nebezpečného počínání za volantem řešili policisté v Olomouckém kraji v závěru minulého týdne. První z řidičů sedl do auta s čerstvým zákazem řízení a policistům odmítl test na drogy. Druhý jezdec se vydal na cesty se třemi promile alkoholu v dechu a navíc měl na svědomí i ujetí z benzínky bez placení.

První případ se stal v pátek o půl desáté večer, kdy osmatřicetiletý muž z Ostravska jel vozem Audi v protisměru na dálnici D35 z Olomouce na Ostravu. Policejní hlídka zastavila auto na dálničním obchvatu Olomouce na parkoviště u čerpací stanice nedaleko Nedvězí.

Vztek na úřadu práce: muž rozbil skleněné tabule, po honičce skončil v poutech

Nevhodnou formu ventilování emocí zvolil muž na Úřadu práce v Prostějově. Ve vzteku rozbil několik skleněných výplní a když jej zpozorovali strážníci městské policie, tak se pokusil ujet autem. Hlídka výtržníka po pronásledování zpacifikovala,...

 

„Řidič na výzvu k předložení dokladů uvedl, že řidičský průkaz nemá, protože má platný zákaz řízení. K tomu dodal, že si před pár hodinami od ostravských policistů vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ popsal zjištění kolegů mluvčí Policie ČR Libor Hejtman.

Roční zákaz řízení motorových vozidel uložil muži před měsícem Magistrát města Mladá Boleslav. „Dechovou zkoušku měl řidič negativní, ale testu na přítomnost jiných návykových látek se odmítl podrobit. Výzvu k lékařskému vyšetření rovněž odmítl,“ konstatoval mluvčí Hejtman s tím, že řidiči hrozí za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na dva roky.

Hokejový fanoušek Brna násilím sebral protivníkovi klubovou šálu. Skončil v cele a je stíhán za loupež

Hokejový zápas mezi Olomoucí a Brnem nedopadl pro fanouška hostujícího celku vůbec dobře. Ještě před utkáním se v centru Olomouce přetahoval s domácím fanouškem o klubovou šálu, kterou mu nakonec násilím sebral. Vzápětí skončil v policejní cele s...

 

Hlášení o autě v protisměru na dálnici přijali strážci zákona také v neděli. Po druhé hodině v noci jelo auto špatný směrem opět ve stejném úseku D35. Policisté z dálničního oddělení řidiče dostihli tentokrát na úrovni Velkého Týnce. „Ve vozidle Opel se nacházely dvě opilé osoby. Za volantem seděl čtyřicetiletý řidič, který při kontrole nadýchal tři promile alkoholu v dechu. Policisté navíc zjistili, že se jednalo o stejné vozidlo, které bylo před hodinou nahlášeno v protisměru na dálnici D46 z Prostějova na Olomouc,“ informoval o nebezpečné situaci Libor Hejtman.

Muž za volantem toho měl ale zřejmě na svědomí ještě víc. „Policisté také odhalili, že řidič v sobotu 22. října odpoledne na čerpací stanici na dálnici D1 u Brna načerpal pohonné hmoty a ujel bez placení. K tomu po řidiči sousední stát vyhlásil pátrání po pobytu. Cizinec po vystřízlivění uvedl, že se vracel z Rakouska, kde pracuje, domů a neví, kde přesně najel na dálnici do protisměru. Údajně jel podle navigace,“ doplnil mluvčí Hejtman. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky cizinci hrozí až roční pobyt ve vězení.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, alkohol, doprava, řidič, drogy, zákaz řízení, auto v protisměru, krádež, dálnice, D35, D46, Prostějov, Olomouc, Ostrava, Policie ČR, Dálnice D35, Olomoucký kraj, Audi, okres Ostrava-město, Policie České republiky, Opel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici u Olomouce jeli dva řidiči v protisměru. Jeden měl tři promile, druhý zákaz řízení  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.