Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Pondělí 27. května 2024  |  Svátek má Valdemar
Bez reklam

Dvojnásobný pokus vraždy na Šumpersku: mladík zaútočil na seniory

, aktualizováno 3. listopadu 2022, 10:37

Pokus vraždy dvou seniorů řeší krajská kriminálka od středečního večera v Postřelmově na Šumpersku. Podezřelého se policistům podařilo zadržet. V regionu se jedná o třetí velmi závažný čin tohoto charakteru za necelé dva týdny.

„Aktuálně prošetřujeme závažnou událost, která se stala ve večerních hodinách v Postřelmově na Šumpersku. Došlo k vážnému zranění dvou osob. Podezřelého jsme zadrželi,“ informovala ve čtvrtek ráno Policie České republiky na sociálních sítích.

Případ si převzali krajští kriminalisté, čin policisté kvalifikovali jako dvojnásobný pokus vraždy. „Z útoku na dva seniory je podezřelý mladý muž, kterého jsme zadrželi. Motiv činu zjišťujeme. Na místě probíhají úkony trestního řízení. V tuto chvíli k události nelze podat další informace,“ řekl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Mladík měl pravděpodobně sečnou zbraní napadnout dva seniory, oba utrpěli zranění. „Jeden z nich skončil skončil v šumperské nemocnici, druhý utrpěl mnohočetné bodnosečné rány. Šlo zde o větší krevní ztrátu a pacient musel být převeden na umělou plicní ventilaci. Záchranáři jej transportovali do olomoucké fakultní nemocnice,“ informovala mluvčí záchranné služby Lucie Mikisková. Vážně zraněný muž je podle mluvčího FN Olomouc Adama Fritschera v péči zdravotníků na klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny.

Zběsilý agresor z Velkých Losin nezemřel kvůli střelám do rukou, informovala policie

Prvotní výsledky soudní pitvy podle Policie ČR prokázaly, že za úmrtím mladíka podezřelého z brutální vraždy ve Velkých Losinách nestojí zákrok policistů. Osmnáctiletý muž zběsile zaútočil na policisty, kteří ho našli v chodbě nad zkrvaveným...

 

Krajští kriminalisté už se od minulého týdne zabývají dvěma vraždami, které se staly na Šumpersku v závěru října. Při první z nich šestadvacetiletá žena zabila svého měsíčního syna, při druhé osmnáctiletý mladík ve Velkých Losinách chladnokrevně ubodal o rok mladšího chlapce. Policisté na běsnícího ozbrojeného muže museli dvakrát vystřelit, při transportu do nemocnice agresor zemřel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, vražda, pokus vraždy, Postřelmov, Šumperk, Velké Losiny, Policie ČR, Olomoucký kraj, okres Šumperk, pokus o vraždu, Fakultní nemocnice Olomouc, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojnásobný pokus vraždy na Šumpersku: mladík zaútočil na seniory  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.