Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Olomoučanka chtěla obchodovat na burze. Naletěla podvodníkům a přišla o téměř 2,5 milionu

O téměř dva a půl milionu korun přišla devětatřicetiletá žena z Olomouce, která se po telefonu nechala zlákat k obchodování na burze. Zaujala ji nabídka na internetu, nejprve se jí ozvala rusky mluvící žena a pak další lidé, kteří ji pod různými záminkami nakonec připravili o peníze.

Devětatřicetiletou ženu z Olomouce zaujala letos v červenci internetová reklama, která slibovala pomoc v těžké finanční situaci.

"Žena na sebe nechala v kontaktním formuláři telefonní číslo. Pár dnů nato přijala hovor od ženy mluvící rusky, která jí vysvětlila, že se jedná o obchodování na burze, a současně ji přesvědčila, aby si do mobilního telefonu nainstalovala aplikaci, přes kterou zjistí, jak vše funguje," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Ženě se všechno zdálo věrohodné a slibné, a tak se rozhodla k první investici ve výši přes 100 euro. Kontaktoval ji další muž, který se vydával za finančního poradce, a pomohl jí s výběrem komodit. Žena se po pár dnech skutečně dočkala vyplaceného zisku ve výši několika euro, které přišly na její bankovní účet. Poté následovalo obchodování s dražšími surovinami, jako jsou zlato a stříbro.

Výhodný nákup nevyšel. Muž zaplatil statisícové zálohy na auta, prodávající na sraz nedorazil

Důvěra při internetovém nákupu aut od neznámého člověka se nevyplatila čtyřiatřicetiletému muži z Olomoucka. Ten na zálohách poslal postupně 15 tisíc euro. Bublina zdánlivě velmi výhodné nabídky splaskla při návštěvě prodejny, kde mělo dojít k...

"V průběhu investování se však žena podle finančního poradce měla dopustit údajné chyby, za kterou po ní požadoval platbu v řádu několika tisíc euro. Zároveň s ní firma ukončila smlouvu a mělo dojít i k uzavření jejího účtu určeného k obchodování. Spojil se s ní další muž, který jí měl pomoci s převodem peněz z investičního účtu na její konto. Pod legendou dalších chyb, kterých se měla žena údajně v průběhu investování dopustit, odeslala na požadovaný účet další platby," uvedla mluvčí policie.

Nakonec žena zjistila, že má škodu přes 2,4 milionu korun, a tento týden se obrátila na policii. Kriminalisté již zahájili vyšetřování pro podezření z podvodu, za který hrozí až osm let vězení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, žena, investice, burza, telefon, internet, policie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoučanka chtěla obchodovat na burze. Naletěla podvodníkům a přišla o téměř 2,5 milionu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.