Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Přes aplikaci chtěla prodat elasťáky za sedmdesát korun, přišla o třicet tisíc

Součástí stále se rozrůstajícího seznamu podvodů při obchodování na internetu se stal i případ dvaadvacetileté ženy z Olomoucka. Ta přišla při snaze prodat kalhoty za necelou stokorunu o více než třicet tisíc korun. Situací se zabývají kriminalisté.

Na olomoucké kriminalisty se během uplynulého víkendu obrátila dvaadvacetiletá žena z Olomoucka, která se stala obětí internetového podvodu. „Prostřednictvím aplikace určené k prodeji věcí z druhé ruky nabízela prodej elastických kalhot za sedmdesát korun. Na inzerát zareagovala zájemkyně, se kterou se prodávající domluvila na podmínkách prodeje,“ přiblížila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Před nákupní galerií v Přerově parta mladistvých napadla třináctiletou dívku. Strážníci zde zvýší dozor

Před nákupní galerií v centru Přerova parta dětí a mladistvých napadla třináctiletou dívku, kterou museli v nemocnici ošetřit lékaři. Případ již vyšetřuje policie, celou lokalitu budou nyní více hlídat strážníci. Přerované si na nevhodné chování...

 

Na mobilní telefon pak ženě přišlo několik podvržených SMS zpráv, které působily dojmem, že jsou zaslány právě z prodejní aplikace. „Obsahovaly odkaz spolu s informacemi o tom, že produkt byl zakoupen, a že zájemce již provedl platbu. Důvěřivá žena na jeden z těchto odkazů klikla a poté byla přesměrována na stránky, na kterých zadala veškeré údaje ke své platební kartě,“ vylíčila mluvčí Vaňharová. Později prodávající zjistila, že jí z konta neoprávněně odešlo přes třicet tisíc korun.

Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestných činů podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli v krajním případě až osm let za mřížemi,“ doplnila olomoucká policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, podvod, internet, prodej na internetu, zboží, Olomouc, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes aplikaci chtěla prodat elasťáky za sedmdesát korun, přišla o třicet tisíc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.