Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Bývalou partnerku recidivista zbil před dětmi. Získal dvě stovky a putoval do vazby

Kvůli pár stokorunám muž z Hranicka fyzicky napadl svou bývalou partnerku, která šla se dvěma dětmi na nákup. Žena skončila po fackách a úderu do hlavy na vyšetření v nemocnici a případ si převzali policisté. Dvaatřicetiletý recidivista získal surovým způsobem dvě stě korun, policejní komisař ho obvinil z loupeže. Trest se u tohoto přečinu může vyšplhat až na deset let ve vězení.

Ministerstvo spustilo mapu kriminality. Olomouc kromě přestupků zatěžují hlavně krádeže a podvody

Mapa kriminality. Tak se jmenuje společný projekt Ministerstva vnitra a Policie České republiky. Díky této mapě mohou lidé zjistit, jak bezpečné je jejich město. Například v Olomouci se za poslední rok řešily hlavně přestupky, krádeže, podvody a...

Ve čtvrtek 17. listopadu v podvečer čekal dvaatřicetiletý muž před ubytovnou v Lipníku nad Bečvou na svou bývalou partnerku, od které si chtěl půjčit peníze. „Žena vyšla před budovu se svými dvěma dětmi a společně šli na nákup do místního marketu. Cestou se její bývalý druh domáhal půjčení finanční hotovosti ve výši pět set korun, což poškozená odmítla s tím, že peníze potřebuje na jídlo,“ popsala začátek případu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muž takové vysvětlení neuznal a peníze chtěl získat násilím, ženě tak dal dvě facky. „Bránit se nedokázala, protože měla v ruce dítě a rozhodla se dál pokračovat směrem k obchodu. Bývalý druh ji ale následoval až do prodejny. Žena nakoupila co potřebovala a zbytek peněz si strčila do kapsy bundy,“ vylíčila mluvčí Zajícová.

Muže v Hranicích okradl mladík, se kterým popíjel. Mobil hned prodal, občanku spálil

Až po třech dnech od okradení přišel situaci řešit na policii muž v Hranicích. V noci ze čtvrtka na pátek ho měli prošacovat a připravit o osobní věci dva neznámí lapkové. Po krátkém vyšetřování se ukázalo, že podnapilého čtyřicátníka okradl jeho...

Před obchodem pokračoval nátlak agresora, který ženě z bundy vzal dvě stě korun. Na odchodu ještě bývalou partnerku udeřil do hlavy. „Vzhledem k tomu, že se necítila dobře, musela vyhledat lékařské vyšetření a celou událost oznámila na policii. Následující den byl podezřelý zadržen a převezen na služebnu, kde s ním byly provedeny potřebné úkony,“ doplnila mluvčí.

Obviněný už má v záznamech další delikty násilného charakteru, policisté tak navrhli jeho vzetí do vazby. Návrh byl akceptován a na rozhodnutí soudu o vině a trestu tak bude recidivista čekat v olomoucké vazební věznici. „Policejní komisař s ním zahájil trestní stíhání a sdělil mu obvinění z trestného činu loupež. Dle trestního zákoníku je za tento skutek možné pachatele zbavit svobody až na deset let,“ konstatovala Miluše Zajícová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalou partnerku recidivista zbil před dětmi. Získal dvě stovky a putoval do vazby  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.