Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Trojice zásobovala Prostějovsko pervitinem. Zisk spolykaly herní automaty

Ve velkém obchodovala trojice s Prostějovska a Kroměřížska s drogami v Olomouckém kraji. Pervitin sami vyráběli a získané peníze pak skončily v hernách v automatech. Skupinu zadrželi v polovině listopadu po pečlivém vyšetřování krajští kriminalisté. Recidivistům hrozí až osmnáct let za mřížemi.

Prostějovský toxi tým odhalil jeden z nejrozsáhlejších drogových deliktů v Olomouckém kraji za letošní rok. Kriminalisté tak mohli obvinit devětadvacetiletého muže a třiačtyřicetiletou ženu z Prostějovska a jejich pětatřicetiletého komplice z Kroměřížska. Všichni jsou trestně stíhaní kvůli zvlášť závažnému zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Nezákonná činnost spočívala jak v nákupu různých léčiv, chemických látek a dalších prvků potřebných k výrobě drog, tak v samotné výrobě pervitinu a jeho následné distribuci. „Trojice obviněných vytvořila organizovanou skupinu, ve které měl každý člen svou úlohu. Společným jednáním tak každý významnou měrou přispěl k výrobě metamfetaminu ve velkém rozsahu. Cílem jejich počínání byl finanční zisk, který dle poznatků kriminalistů obratem zmizel v herních automatech,“ přiblížil vedoucí Odboru obecné kriminalisty Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje Jan Lisický.

Volači a klikači dál úřadují i na Olomoucku. Další tři lidé přišli o statisíce

Série kybernetických podvodů na Olomoucku se v průběh listopadu opět rozšířila. Tři oběti online šejdířů přišly dohromady o více než milion korun. Policisté znovu zdůrazňují potřebu obezřetnosti nejen při obchodování na internetu. Vznikla také...

Prostějovští policisté z toxi týmu na případu od počátku spolupracovali s kolegy z odboru obecné kriminality krajského ředitelství. „Kriminalisté provedli v rámci realizace tři domovní prohlídky, při kterých zajistili jednu kompletní varnu metamfetaminu, chemikálie a nástroje potřebné k výrobě drogy a také věci potřebné k distribuci této látky. Celkem zajistili chemikálie na výrobu čtyř kilogramů metamfetaminu,“ informoval vedoucí kriminalistů Lisický. Takové množství pervitinu by se na černém trhu odhadem prodalo za částku okolo šesti milionů korun.

„Přesné množství drogy určí až přibraný znalec z oboru kriminalistiky, odvětví chemie. Staršího muže zadrželi kriminalisté přímo při výrobě metamfetaminu v tekutém stavu,“ doplnil Lisický s tím, že na samotné realizaci se podíleli i kolegové z oddělení hlídkové služby Prostějov a policisté z odboru služební přípravy krajského ředitelství.

„Všichni obvinění byli v minulosti odsouzeni pro různorodou trestnou činnost a trestní stíhání je vedeno vazebně,“ podotkl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí členům drogové skupiny tresty deseti až osmnácti let ve vězení.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, drogy, pervitin, zásah, policie, domovní prohlídka, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojice zásobovala Prostějovsko pervitinem. Zisk spolykaly herní automaty  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.