Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Nákup s ručním skenerem dvojice proměnila v krádež. Ostraze neunikla

V jednom z prostějovských hypermarketů nakupovala ve velkém šestadvacetiletá žena společně s o patnáct let starším mužem, jejich počínání si vyžádalo příjezd městské policie. S plným vozíkem chtěl pár projít přes expresní pokladnu, při samoobslužném skenování ale zákaznice zřejmě úmyslně nenačetla zboží za více než čtyři tisíce korun. Nepoctivého stylu nakupování si ovšem všiml pracovník ostrahy.

Dvě vyloupená kadeřnictví a škoda ve statisících. Pracovník salonu žádá o pomoc

Minimálně dva podobné případy vykradených kadeřnictví či holičství řeší policisté v Olomouci. Obě události spojuje škoda přesahující sto tisíc korun a zřejmě i stejná ulice, na které k vyloupení provozoven v uplynulých dvou týdnech došlo.

Prostějovští strážníci vyjížděli v minulém týdnu k oznámení krádeže do prodejny Kaufland krátce před devátou hodinou. „Při zjišťování skutečného stavu věci vyšlo najevo, že šestadvacetiletá žena  a jednačtyřicetiletý muž si před vstupem na prodejní plochu vzali mobilní čtečku zboží, se kterou lze během nákupu načítat vybrané položky a následně je zaplatit u expresní pokladny. Dvojici ovšem čestné nakupování zjevně nic neříkalo,“ poznamenala mluvčí Městské policie Prostějov Tereza Greplová.

Podle zjištění strážníků tak muž nosil z regálů zboží ženě a ta některé položky naskenovala a jiné jen vložila do vozíku. „Z jejího počínání bylo patrné, že tak jedná úmyslně. Pozorný pracovník ostrahy, si nečestného jednání povšiml díky kamerovému systému a ihned vše nahlásil na městskou policii,“ podotkla mluvčí Greplová.

V nákupním vozíku se tak mezi naskenované položky přimíchaly ještě nezaplacené věci v hodnotě 4391 korun. „Odcizené zboží si žena následně odkoupila. Celá záležitost předána s důkazním materiálem příslušnému správnímu orgánu k dořešení,“ k případu rafinovaného způsobu krádeže Tereza Greplová.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Prostějov

Štítky Krimi, krádež, zboží, nákup, obchod, hypermarket, Prostějov, Městská policie Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákup s ručním skenerem dvojice proměnila v krádež. Ostraze neunikla  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.