Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Z olomoucké věznice uprchl až do Španělska. Po dvou měsících je zpět za mřížemi

Na začátku října se dvaatřicetiletý vězeň nevrátil z vycházky do olomoucké vazební věznice. Policie žádala o pomoc veřejnost, muže z Přerovska nakonec vypátrala až ve Španělsku. Útěk za hranice nezafungoval, díky mezinárodní spolupráci byl hledaný Marian Vosáhlo eskortován zpět do České republiky.

Řidičku Porsche natlačil náklaďák na svodidla. Policie hledá svědky dálniční nehody

Ženu za volantem Porsche vytlačil nedaleko Olšan u Prostějova neznámý šofér nákladního auta na svodidla. Nebezpečnou situaci na dálnici D46 vyšetřují policisté z dálničního oddělení Kocourovec. S objasněním nehody mohou pomoci svědci, kteří...

Pátrání po Marianu Vosáhlovi se rozběhlo na začátku října, když se nevrátil z povolené vycházky zpět do olomoucké vazební věznice, ve které si odpykával výkon trestu odnětí svobody. Policie ubezpečovala, že muž není nebezpečný, a žádala veřejnost o spolupráci při jeho hledání. Po dvou měsících je uprchlý vězeň opět za mřížemi.

„V průběhu pátrání po hledaném vězni zjistili kriminalisté poznatky, že by se měl muž nacházet v zahraničí. O zjištěných skutečnostech informovali přerovský okresní soud, který rozšířil vydaný příkaz k dodání muže do výkonu trestu odnětí svobody o Evropský zatýkací rozkaz,“ přiblížila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Hledaného muže z Přerovska nakonec policisté i díky mezinárodní spolupráci vypátrali ve Španělsku a poté přepravili na území České republiky, od úterka je znovu ve věznici. „Děkujeme veřejnosti za spolupráci,“ podotkla policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, vězeň, útěk, pátrání, Olomouc, Přerov, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z olomoucké věznice uprchl až do Španělska. Po dvou měsících je zpět za mřížemi  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.