Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Řidič se spolujezdkyní utekli před policií do houští. Honičku u Litovle ukončil pes Umpalumpa

Do houštin Litovelského Pomoraví se pokusil ukrýt řidič se spolujezdkyní, který předtím v terénním autě ujížděl policistům. Hra na schovávanou ale úspěch neslavila, policisté využili trumf v podobě služebního psa Umpalumpy, který dvojici v lese vypátral. Mladík sedl za volant i přes zákaz řízení, navíc měl pozitivní test na pervitin a THC.

Dopravní policisté se ve čtvrtek dopoledne rozhodli na dálnici D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí zkontrolovat vůz Jeep Grand Cherokee, který sjížděl na exitu Unčovice nedaleko Litovle. Když se rozblikaly majáčky a přišel pokyn k zastavení, řidič reagoval otočením auta a zamířil zpět na dálnici. Mužům zákona se pokoušel ujet směrem na Mohelnici, u Mladče ale zase sjel z dálnice a pokračoval na Nové Zámky. „Po nějaké chvíli vjel řidič na lesní cestu a následně do těžko sjízdného lesního porostu, ve kterém se policistům na malou chvíli ztratil z dohledu,“ vylíčila další průběh pronásledování policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Šofér využil výhody terénního vozu, policisté ale odstavené auto po chvilce našli, na místě už ale nikdo nebyl. „Z důvodu pátrání po řidiči, popřípadě dalších spolujezdcích, se na místo dostavil policejní psovod a další hlídky. Během pár minut vypátral služební pes na základě zachycené stopy dvě osoby, které se ukrývaly v lesním houští,“ řekla policejní mluvčí k zásahu, na jehož úspěšném provedení měl značnou zásluhu pes Umpalumpa. Policisté zadrželi dvojici i s použitím hrozby namířenou střelnou zbraní.

Radary zklidní Červenohorské sedlo možná od léta. Místní trápí riskující motorkáři i nekonečný rámus

Přípravy úsekového měření rušného tahu přes Červenohorské sedlo pokračují. Specializovaná firma nyní zpracovává projekt opatření, který má přinést důslednou kontrolu rychlosti projíždějících aut a motorek. Zejména motorkáři totiž využívají...

Auto měl podle zjištění policistů řídit dvaadvacetiletý muž ze Šumperska, který má aktuálně platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do listopadu 2026. Spolu s ním cestovala o rok mladší žena. „Muž se podrobil orientačnímu vyšetření na drogy s pozitivním výsledkem na amfetamin či metamfetamin a THC. Alkohol za volantem u něj vyloučila dechová zkouška,“ uvedla Petra Vaňharová s tím, že v průběhu prověřování policisté zjistili, že vozidlo měl mladý muž užít k jízdě neoprávněně, bez svolení majitele. Během jízdy v lesním terénu navíc narazil do stromu a způsobit tak na vozidle škodu ve výši téměř 60 tisíc korun.

V minulosti již několikrát soudně trestanému mladíkovi v případě prokázání viny a odsouzení hrozí mimo jiné až dvouletý pobyt za mřížemi. „Dnešního dne jej olomoučtí kriminalisté obvinili prozatím z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného užívání cizí věci. Současně dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ konstatovala Vaňharová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, pronásledování, honička, auto, les, Olomouc, Litovel, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič se spolujezdkyní utekl před policií do houští. Honičku u Litovle ukončil pes Umpalumpa  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.