Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žena z Přerovska uvěřila na sociálních sítích výhodným investicím. Přišla o 650 tisíc

O 650 tisíc korun přišla starší žena z malé obce na Přerovsku, která se na sociálních sítích nechala přesvědčit k výhodným investicím. Sjednala si tři úvěry a peníze poslala na neznámé účty, naposledy loni o Vánocích na Štěpána. Slibovaných provizí se nedočkala.

Půlmilionové úspory chtěla investovat přes internet, konto ženě z Jesenicka vysáli podvodníci

S vidinou lákavého zisku uvěřila žena z Jesenicka internetové reklamě na investování. Neznámému investičnímu poradci poskytla vzdálený přístup ke svému počítači, a podvodník si tak přišel na takřka půl milionu korun. Dalším případem ze širokého...

"Starší žena z malé obce na Přerovsku prostřednictvím sociálních sítí komunikovala s člověkem, který jí slíbil zhodnocení investic. Ve druhé polovině prosince si sjednala úvěr ve výši 170 tisíc korun a částku 150 tisíc odeslala na cizí účet," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

O pár dní později se opakovala úplně stejná situace, jediným rozdílem bylo, že důvěřivá žena si tentokrát vzala úvěr 320 tisíc korun a po 150 tisících peníze opět poslala na další účty.

"Do třetice si žena na svátek svatého Štěpána zřídila další úvěr tentokrát ve výši 240 tisíc korun a opět ve dvou případech odeslala celkovou částku 200 tisíc korun na předchozí účty. Žádných slibovaných provizí z investování se samozřejmě nedočkala a zbyla jí jenom dluhy," podotkla mluvčí policie.

Celkem žena přišla o 650 tisíc korun. Kriminalisté celý případ vyšetřují pro trestný čin podvodu, za který hrozí mnohaletý trest vězení.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, sociální sítě, investice, provize, kriminalita, internet, policie, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Přerovska uvěřila na sociálních sítích výhodným investicím. Přišla o 650 tisíc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.