Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Narkoman v Olomouci ukradl kolo a na útěku bodl nožem jeho majitele. Nyní skončil ve vazbě

Ve vazbě nyní skončil narkoman, který na konci listopadu v centru Olomouce ukradl ze střešního nosiče auta horské kolo. Náhodný svědek rychle zalarmoval majitele, který zloděje začal pronásledovat. Když ho dostihl, recidivista muže bodl do levé nohy.

Starší muž z Troubelic přepral na Silvestra v noci zloděje, který mu chtěl vykrást dům

Starší muž z Troubelic přepral na Silvestra dvě hodiny před půlnocí zloděje, který mu chtěl vykrást dům. Přistihl ho na terase, po kratší potyčce výtečník utekl. Krátce na to ho však opodál zatkla policie a muž se přiznal k dalším pěti krádežím.

Případ se stal v neděli na konci listopadu loňského roku krátce po poledni. Zloděj ukradl horské jízdní kolo, které bylo na střešním nosiči vozidla zaparkovaného v centru Olomouce.

"Během jeho počínání jej však spatřil náhodný svědek, který na vzniklou situaci okamžitě upozornil dvaačtyřicetiletého majitele kola. Ten se jal dotyčného, který z místa ujížděl na svém jízdním kole a odcizené kolo vezl vedle sebe, pronásledovat," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Zloděj po chvíli ukradené kolo odhodil a pokusit se ujíždět. Majitel ho však dostihl. "Po krátké potyčce se ho pokusil zadržet. Ve snaze o uprchnutí měl obviněný svého přemožitele bodnout ostrým předmětem, pravděpodobně nožem, do levé dolní končetiny. Tím se vymanil z držení, nasedl na své kolo a odjel neznámo kam," uvedla mluvčí policie.

Zraněný muž skončil v olomoucké fakultní nemocnice, kriminalisté postupně vytipovali možného pachatele, kterého nyní v ulicích Olomouce zatkli. Našli u něj několik nožů a také bílou krystalickou látku, pravděpodobně pervitin. Zloděj se přiznal, jde o narkomana, který byl v minulosti za krádeže již několikrát trestán. Kriminalisté navrhli vazbu, kterou soud schválil.

"Sedmatřicetiletému Olomoučanovi ze zvlášť závažný zločin těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu hrozí až deset let vězení," podotkla mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, narkoman, recidivista, nůž, bodnutí, zranění, kolo, pronásledování, majitel, policie, vazba, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Narkoman v Olomouci ukradl kolo a na útěku bodl nožem jeho majitele. Nyní skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.