Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Soudní zákaz ani alkohol muže od řízení neodradily. Policisté ho chytili opilého dvakrát za noc

Těžkou hlavu se soudním zákazem řízení ani s nulovou tolerancí alkoholu si nedělal devětadvacetiletý muž v obci Hluzov nedaleko Hranic. Za volantem jej přistihli policisté, kterým nadýchal jeden a půl promile. Chvíli po zadokumentování případu uháněl stejným místem v autě znovu, ani tentokrát pozornosti strážců zákona neunikl.

Střet nákladních vlaků u Přerova způsobil neproškolený strojvedoucí. V době školení pilotoval letadlo

Kuriózní příčiny odhalilo vyšetřování Drážní inspekce v případě loňské srážky nákladních vlaků na hlavním železničním koridoru u Prosenic na Přerovsku. Nehodu, při které vznikla škoda takřka 30 milionů korun, způsobil strojvedoucí, který špatně...

Ve čtvrtek krátce před jednou hodinou ranní zastavili policisté řidiče ve vozidle Ford Focus v obci Hluzov na Přerovsku. Dechová zkouška ukázala hodnoty 1,48 a 1,59 promile alkoholu. „Na základě výsledků byl vyzván k odběru bio materiálu, kterému se v nemocnici dobrovolně podvolil. Policisté při kontrole také zjistili, že za volantem nemá co dělat, protože to má zakázáno soudem na základě rozsudku a řídit bez problémů by mohl zase od 1. března letošního roku,“ řekla k prohřeškům devětadvacetiletého šoféra policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policisté případ na služebně zadokumentovali a zahájili řízení pro trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykových látek. Mladíka poté propustili se zdůrazněním hned dvojité překážky pro řízení vozidel. Pokyny ale nepadly na úrodnou půdu. „Krátce před čtvrtou hodinou ho opět hlídka zastavila a kontrolovala ve stejné obci při řízení vozidla. Dechová zkouška tentokrát vykázala hodnoty 1,10 a 1,16 promile. Vzhledem k tomu, že hrozilo další neuposlechnutí zákazu řízení a ohrožoval by tím další účastníky v silničním provozu na životě a zdraví, skončil opakovaně v režimu zajištění,“ dodala mluvčí Zajícová s tím, že policisté nakonec muže eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici do Olomouce.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, alkohol, řidič, Hranice, Přerov, Policie ČR, zákaz řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soudní zákaz ani alkohol muže od řízení neodradily. Policisté ho chytili opilého dvakrát za noc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.