Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Msta za odmítnuté ošetření zubů. Vandal rozbil okno na pohotovosti v Olomouci

Neznámý vandal ve vzteku rozbil jedno z oken budovy zubní pohotovosti ve Fakultní nemocnici Olomouc. Dalším ze série případů ničení zařízení kliniky se budou zabývat olomoučtí policisté. Podle zástupců nemocnice se mohlo jednat o mstu za odmítnutí ošetření mimo provozní dobu. Pravidla pro poskytnutí péče zdravotnické zařízení upravilo v loňském roce.

V noci z 25. na 26. ledna se budova Kliniky ústní, čelistní a obličejové chirurgie Fakultní nemocnice Olomouc, kde sídlí zubní lékařská pohotovostní služba, znovu stala terčem útoku zatím neznámého vandala.

„Ten si pravděpodobně ze msty za odmítnutí ošetření mimo provozní dobu pohotovosti vybil zlost na oknu, které rozbil. Vše zachytily bezpečnostní kamery a věc si k dalšímu šetření převzala Policie ČR,“ konstatoval mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

FOTOGALERIE: Loučení s nejstarší budovou olomoucké nemocnice. Nahradí ji superpavilon za čtyři miliardy

Před sto dvaceti sedmi lety se tehdy nová budova olomoucké nemocnice dočkala slavnostního vysvěcení a začala sloužit zdravotníkům a nemocným lidem. Za několik měsíců už po dominantě areálu Fakultní nemocnice Olomouc zbydou jen fotky, videa a...

Stomatologická lékařská pohotovostní služba poskytuje první pomoc při náhlých problémech podle pravidel rozepsaných například na webových stránkách nemocnice.

Loni v červnu došlo ke změně provozní doby a zdravotníci jsou na pohotovosti k dispozici v pracovních dnech od 15 do 22 hodin a o víkendech od 8 do 20 hodin. Nemocnice zdůvodnila změnu personálními a kapacitními důvody. Pacienti si mohou na webu rovněž zjistit, kolik lidí je před nimi ve frontě na vyvolávacím systému ordinace. Mimo provozní dobu mohou lidé s vážnými problémy zamířit na oddělení urgentního příjmu.

Využíváte péče na zubní pohotovosti Fakultní nemocnice Olomouc?

Celkem hlasovalo309 čtenářů

Vulgární urážky a další nepříjemné útoky nejsou podle zdravotníků kliniky výjimečným jevem. Vážnější incident zaznamenali například loni v květnu, kdy se na zubní pohotovost v o půlnoci dobýval agresivní pacient dožadující se zákroku, který však pohotovost neposkytuje. Sestru, která se mu to snažila vysvětlit, vyděsil, ve vzteku pak rozmlátil dveře.

Neodkladné ošetření chorob a úrazů zubů či čelistí poskytují v Olomouckém kraji mimo Fakultní nemocnice Olomouc také zubaři v Šumperku a Jeseníku. Specialisté slouží v okresních městech v severní části kraje o víkendech a ve svátcích v dopoledních hodinách podle rozpisů dostupných na webu krajského úřadu.

„Děkujeme všem slušným klientům, že respektují provozní režim a kapacitní možnosti zdravotníků naší nemocnice,“ poznamenal mluvčí Fritscher.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Krimi, útok, vandalismus, výtržnictví, zubní pohotovost, FN Olomouc, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radar Radarov

Tak se ani nedivím zubni ve FNOL je strašný. Přístup k lidem je horší jak k dobytku. Byl jsem tam s dcerou, měla velké bolesti zubů, naše zubařka řekla, že si na to netroufne a poslala nás do Olomouce. Doktror se na ni povídal a řekl, že teď s tím nic nebude dělat a máme se objednat za 14 dní. Dcera měla před maturitou, v noci kvůli bolesti nespala, cestou i brečela, byla vysílená a unavená a do toho se měla ještě učit. Jsem tam seřval doktora na tři doby a řekl jsem mu že tam nemá co dělat a má místo přenechat mladším. Tak se nedivím, že někdo bere do ruky kamen, já tenkrát bych po doktorvi hodil vše co by bylo po ruce.

Čtvrtek, 26. ledna 2023, 17:12Odpovědět

Msta za odmítnuté ošetření zubů. Vandal rozbil okno na pohotovosti v Olomouci  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.