Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Zloděj s dlažební kostkou vykrádal restaurace a pumpy na Olomoucku. Škoda je půl milionu

Kriminalisté zatkli šestatřicetiletého muže, který hlavně na Olomoucku vykrádal restaurace, čerpací stanice nebo trafiky. Dlažební kostkou rozbíjel dveře nebo okna a při dvou desítkách vloupání způsobil škodu půl milionu korun. Policisté ho chytli krátce po vloupání do restaurace na kraji Olomouce.

Olomoučtí kriminalisté obvinili šestatřicetileté muže z Prostějovska z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Je podezřelý ze dvou desítek vloupání během posledních dvou měsíců převážně v Olomouci.

"Začátek této sériové trestné činnosti však odstartoval v Prostějově, kde měl na sklonku loňského listopadu násilně vniknout do dvou nebytových prostor, ze kterých měl odcizit finanční hotovost, mobilní telefon a tablet. Poté svoji činnost přesměroval do Olomouce," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Vykrádal restaurace, čerpací stanice a trafiky. Bral hotovost, klasické i elektronické cigarety, alkohol, elektroniku a v jednom případě nepohrdl ani několikakilovým kusem masa. Škoda je téměř půl milionu korun.

Narkoman v Olomouci ukradl kolo a na útěku bodl nožem jeho majitele. Nyní skončil ve vazbě

Ve vazbě nyní skončil narkoman, který na konci listopadu v centru Olomouce ukradl ze střešního nosiče auta horské kolo. Náhodný svědek rychle zalarmoval majitele, který zloděje začal pronásledovat. Když ho dostihl, recidivista muže bodl do levé...

"Společným znakem všech skutků byla razance provedení samotného násilného vniknutí do napadených objektů. Obviněný měl zpravidla využít kamene či dlažební kostky, za pomocí kterých si sjednal do cílových míst přístup. Díky operativní činnosti kriminalisté určili totožnost pachatele. Z důvodu, že se jednalo o muže bez stálého bydliště a zaměstnání, zdržujícího se na různých místech, vyhlásili po něm celostátní pátrání," uvedla mluvčí policie.

Klec spadla minulý čtvrtek v noci během jeho marného pokusu o vloupání do restaurace na kraji Olomouce, kterému předcházelo neúspěšné vloupání do nemocniční budovy v Olomouci. Policisté zloděje zatkli poblíž. Během výslechu se několikrát trestaný recidivista ke všemu přiznal a soud ho poslal do vazby. Hrozí mu až pět let vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Jan Luxík

Štítky zloděj, dlažební kostka, policie, Olomoucký kraj, vloupání, restaurace, Olomouc, okres Prostějov, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zloděj s dlažební kostkou vykrádal restaurace a pumpy na Olomoucku. Škoda je půl milionu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.