Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Seniorka z Kojetína šest let platila pojištění za zemřelého syna. Podvodníci ji tak obrali o 300 tisíc

O tři sta tisíc korun přišla osmdesátiletá žena z Kojetína na Přerovsku, kterou šest let balamutili podvodníci smyšlenou historkou o doplatku životního pojištění jejího zemřelého syna. Seniorce naslibovali výhodné plnění, žena jim měsíčně odevzdávala tisícové částky.

Žena uvěřila podvodníkům a přišla o několik milionů. Peníze navíc nebyly její

Jednašedesátiletá žena z Olomouce uvěřila podvodníkům a ti ji připravili o několik milionů korun. Peníze navíc převedla z účtu své kamarádky. Policisté varují před podobnými podvodnými praktikami.

Osmdesátiletá žena předávala peníze ženě, částky měly směřovat na doplacení pojištění jejího syna. Ten však zemřel v roce 2016. Celkem tak seniorka zaplatila 300 tisíc korun.

"Po uvedenou dobu ji nepravidelně jednou za týden až měsíc kontaktoval neznámý pachatel, který požadoval finanční hotovost v různých částkách od 1500 korun až do 15 tisíc korun. Hotovost od seniorky přebírala konkrétní žena a ta vybranou částku měla předat další osobě, která ji měla poukázat na konto pojišťovny," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podvodníci ženě slíbili, že po zaplacení přesně neurčené částky na životním pojištění nežijícího syna dostane plnění v hodnotě tři miliony korun.

"K poslednímu předání hotovosti ve výši 12 tisíc korun mělo dojít poslední lednový den. O dva dny později byla žena opět kontaktována ze strany neznámého pachatele s tím, že má zaplatit 90 tisíc korun. To již poškozená odmítla zaplatit a rozhodla se celou věc oznámit na policejní služebně," dodala mluvčí. Pachatelům nyní hrozí za podvod až pět let vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky seniorka, doplatky, pojištění, syn, úmrtí, policie, kriminalita, podvod, Kojetín, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka z Kojetína šest let platila pojištění za zemřelého syna. Podvodníci ji tak obrali o 300 tisíc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.