Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Mladík letěl v autě dvoustovkou, prchal před policisty, protože klíče ukradl. Skončil v kotrmelcích v poli

Až dvousetkilometrovou rychlostí prchal o víkendu nad ránem před policisty mladý řidič. Poblíž Libivé na Šumpersku nakonec automobil skončil v kotrmelcích v poli, mladík z něho vypadl, protože nebyl připoutaný. Klíče od auta ukradl a ani neměl řidičák.

VIDEO: Řidič se spolujezdkyní utekli před policií do houští. Honičku u Litovle ukončil pes Umpalumpa

Do houštin Litovelského Pomoraví se pokusil ukrýt řidič se spolujezdkyní, který předtím v terénním autě ujížděl policistům. Hra na schovávanou ale úspěch neslavila, policisté využili trumf v podobě služebního psa Umpalumpy, který dvojici v lese...

Událost se stala v sobotu před pátou hodinou ráno, kdy devatenáctiletý mladík z bytu své kamarádky v Zábřehu, u které byl na návštěvě, ukradl klíče od Škody Octavia. Žena měla vůz vypůjčený.

"Mladík sedl do škodovky a vyjel do ulic města. O pár minut později ho chtěla v ulici Olomoucká zastavit policejní hlídka. Na výstražná světla a nápis STOP mladý muž, jak se později zjistilo neřidič, nereagoval a začal velkou rychlostí policistům ujíždět přes obchvat obcí Rájec a Zvole směrem na Mohelnici. Při jízdě se nedržel při pravém okraji, přejížděl do protisměru a dosahoval rychlosti až dvě stě kilometrů v hodině," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

V zatáčce u křižovatky z Libivé do Květína při rychlosti 140 kilometrů vyjel vlevo mimo komunikaci do pole, kde se s vozidlem několikrát převrátil přes střechu.

"Mladík nebyl při jízdě připoután a během nehody vypadl z vozidla a zůstal bezvládně ležet na poli několik metrů od místa, kam dopadlo auto. Hlídka řidiči ihned poskytla první pomoc a přivolala záchrannou službu. Zraněný mladík skončil ve Fakultní nemocnici Olomouc," dodala mluvčí.

Kvůli zranění policisté nemohli udělat test na alkohol a drogy, lékaři však řidiči udělali odběry. Škoda je 110 tisíc korun. Policie vyšetřuje havárii a případ také prověřuje pro trestný čin neoprávněné užívání cizí věci, kde hrozí dva roky vězení.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, klíče, auto, pronásledování, nehoda, rychlost, zranění, Libina, okres Šumperk, Zábřeh, Fakultní nemocnice Olomouc, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michaela Filipová

Když už drbete, tak aspoň pořádně. Libivá není Libina!

Pondělí, 27. února 2023, 20:22Odpovědět

Miroslav Krmela

nehoda se stala u Libivé, ne u Libiny

Pondělí, 27. února 2023, 20:14Odpovědět

Mladík letěl v autě dvoustovkou, prchal před policisty, protože klíče ukradl. Skončil v kotrmelcích v poli  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.