Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tři přerovští policisté u soudu. Jeden boural opilý, dva ho kryli. Padly podmíněné tresty a zákaz činnosti

Podmíněné tresty a zákaz činnosti dostala u soudu v Přerově skupina zdejších policistů. Dvaapadesátiletý komisař z kriminálky boural opilý, jeho dva kolegové z dopravního inspektorátu a obvodního oddělení se to snažili ututlat. Komisař dostal za pojistný podvod také pokutu.

Po kopání do opilce v Lipníku skončil jeden ze strážníků. Odmítl test na alkohol

Jeden z dvojice strážníků, kteří agresivně zakročili proti opilému muži v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku, je ode dneška bez místa. Město s ním rozvázalo pracovní poměr, vyšlo totiž najevo, že po incidentu odmítl test na alkohol, uvedl Přerovský...

Nehoda se stala v listopadu roku 2021, policista podle soudce Jana Rektora řídil opilý osobní auto a při výjezdu z kruhového objezdu na křížení ulic Polní a Velká Dlážka směrem k Předmostí přejel do protisměru a srazil se s protijedoucím vozidlem. Řidič protijedoucího vozidla byl lehce zraněn. Škoda byla téměř 200 tisíc korun. Na případ upozornil Přerovský deník.

Dva policisté, kteří nehodu vyšetřovali, chtěli podle soudu svého kolegu krýt a věc ututlat. Policista z dopravního inspektorátu uvedl do protokolu jako viníka nehody jinou osobu, která na místě ve skutečnosti vůbec nebyla. Kriminalistu uvedl jako spolujezdce. "Policista z obvodního oddělení obstaral údaje této osoby, přičemž se jednalo o jeho bratra. Oba policisté takto postupovali ve snaze pomoci kolegovi vyhnout se kázeňskému, případně i trestnímu postihu, a při uplatnění způsobené škody u pojišťovny se v rámci povinného ručení vyhnout takzvané regresní náhradě škody," doplnil soudce.

Celou záležitost vyšetřovala Generální inspekce bezpečnostních sborů. Policisté se u soudu nepřiznali a trvali na své verzi, podle soudce však svědecké výpovědi jednoznačně dokazují opak. Policisté si ponechali lhůtu na odvolání a k případu se nechtějí vyjadřovat. Podle krajského policejního mluvčího Libora Hejtmana jsou postaveni mimo službu, a to až do doby vydání pravomocného rozhodnutí soudu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky soud, rozsudek, policisté, alkohol, nehoda, Přerov, GIBS, podmíněné odsouzení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři přerovští policisté u soudu. Jeden boural opilý, dva ho kryli. Padly podmíněné tresty a zákaz činnosti  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.