Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Policie pátrá po identitě muže z olomouckého podchodu. Případ halí tajemství

Olomoučtí policisté se znovu obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc se ztotožněním muže, který se pohyboval v hanácké metropoli. Informace o neznámém člověku žádali strážci zákona již koncem ledna. Poté se jim podařilo zajistit záznam, na kterém by měla být hledaná osoba zachycena. O jaký případ se jedná, policie nezveřejnila.

Koncem ledna žádali policisté o pomoc s pátráním po muži, který měl v pátek 20. ledna 2023 kolem půl osmé ráno nastoupit v Olomouci na zastávce Hlavní nádraží do autobusové linky číslo 15, která od této zastávky pokračovala jako okružní linka číslo 21 s konečnou zastávkou Aquapark. „Muž se měl v autobuse zdržet minimálně další čtyři zastávky. S jistotou se uvnitř nacházel ještě ve stanici Jablonského, zdali zde jízdu ukončil či v ní pokračoval dál, není prozatím známo. Cestovat měl ve střední vozové části, v prostoru pro kočárky, v blízkosti mladé ženy,“ uvedla tehdy olomoucká policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Samotář ze Šumperska je přes měsíc nezvěstný. Policie žádá o pomoc veřejnost

Třiatřicetiletého muže ze Šumperska už přes měsíc pohřešuje jeho rodina, policistům se ho zatím nepodařilo vypátrat. Hledaný odešel z domova a blízkým nedal žádnou zprávu, kam má namířeno. Policie se obrací na veřejnost s prosbou o pomoc.

V průběhu necelých dvou měsíců policie totožnost muže nezjistila, ale dalším šetřením získala kamerové záznamy z podchodu, na kterém by měl být zachycen právě hledaný člověk.

„Opětovně se obracíme na veřejnost se žádostí o pomoc při zjištění totožnosti neznámého muže, a to v souvislosti s trestním řízením. Vyzýváme muže, zachyceného na videozáznamu, aby se přihlásil na kteroukoliv policejní služebnu nebo kontaktoval bezplatnou telefonní linku 158. Svojí výpovědí by mohl značnou měrou přispět k objasnění věci,“ apeluje mluvčí Vaňharová.

Proč je muž v pátrání policie ani nyní nesdělila. „S ohledem na právě probíhající úkony trestního řízení, není v současné době možné poskytnout k případu bližší informace,“ řekla mluvčí a doplnila: „Pokud by někdo z občanů muže poznal, nebo by disponoval informacemi, které by pomohly ke zjištění jeho totožnosti, ať neprodleně kontaktuje policisty prostřednictvím kterékoliv policejní služebny, případně kdykoliv bezplatnou telefonní linku 158.“

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, pátrání, totožnost, pátrání autobus, pátrání podchod, pátrání Olomouc, Policie ČR, neznámý muž, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie pátrá po identitě muže z olomouckého podchodu. Případ halí tajemství  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.