Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Důvěřivá žena z Jesenicka posloužila internetovým podvodníkům. Hrozí jí rok vězení

Nejen ve finanční škodu, ale i ve trestní stíhání vyústila komunikace s internetovými podvodníky pro čtyřiapadesátiletou ženu z Jesenicka. Ta pro svého virtuálního přítele nevědomky prala špinavé peníze, které jí chodily na účet zřejmě od dalších obětí podvodů. Částky pak vkládala do bitcoinmatu nebo přeposílala na zahraniční účty. Důvěřivé ženě hrozí až rok vězení.

Z legalizace výnosů z trestné činnosti ve formě nedbalosti podezírají policisté čtyřiapadesátiletou ženu z Jesenicka, která poskytla svůj bankovní účet neznámému pachateli vydávajícímu se za vojáka na zahraniční misi. Na její účet poté přišlo zhruba půl milionu korun, o které pachatel připravil pod smyšlenými legendami desítku žen z celé České republiky.

Nové způsoby a sociální inženýrství. V Olomouckém kraji vzrostl počet internetových podvodů

Policisté z Olomouckého kraje sledují nárůst internetových podvodů o více než polovinu. Objasnit se jim daří ale necelou třetinu a pachatelé stále vymýšlejí nové způsoby, jak si podvodem přivydělat. Největší vzestup sleduje policie u podvodů s...

Žena z Jesenicka podle kriminalistů neznámému pachateli patrně nevědomě pomáhala od srpna do října loňského roku. „Podvodník měl pod smyšlenou legendou finanční výpomoci vojákům na zahraničních misích vylákat od desítky žen napříč celou republikou finanční prostředky v celkové výši téměř půl milionu korun. Podvedené ženy poukázaly platby právě na konto podezřelé. Padesátnice měla poté finanční částky různé výše ze svého konta buďto vybrat a následně je vložit do bitcoinmatu nebo je měla převést na zahraniční účty," vysvětlila policejní mluvčí Petra Vaňharová. Žena tak svým nedbalostním jednáním podle kriminalistů umožnila pachateli zastřít původ finančních prostředků získaných trestnou činností.

Během vyšetřování žena kriminalistům navíc řekla, že i ona sama se stala obětí podvodu od údajného lékaře na misi v Sýrii. „Tomu měla nejprve, pod příslibem společné budoucnosti, zaslat neupřesněné finanční prostředky. Následně mu měla uvěřit, že peníze, které jí přicházejí na její konto, jsou finanční výpomoc od jeho kolegů,“ doplnila mluvčí. Ženě hrozí v případě prokázání viny až rok vězení.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, podvod, internet, americký voják, romantický podvod, peníze, Jeseník, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důvěřivá žena z Jesenicka posloužila internetovým podvodníkům. Hrozí jí rok vězení  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.