Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Recidivisté zmlátili v centru Olomouce mladíka kvůli šesti stovkám, kriminalisté už je mají

Za fyzické napadení a uloupených šest set korun hrozí dvěma třicátníkům až desetiletý trest vězení. Muži nad ránem zaútočili na dva mladíky u obchodní galerie nedaleko centra Olomouce a požadovali drogy a peníze. Po získání hotovosti odjeli taxíkem z místa pryč, kriminalisté je ale dokázali rychle vypátrat a obvinit.

Opilec se dvěma a půl promile vezl na předním sedadle chlapce a u Určic havaroval. Dítě skončilo v nemocnici

Mezi Prostějovem a Určicemi včera v podvečer havaroval šestašedesátiletý řidič mercedesu. Na předním sedadle měl starší dítě, po nehodě bylo auto pojízdné, a tak z místa ujel. Díky svědkům řidiče po chvíli dopadla policie, nadýchal dvě a půl...

Po čtvrté hodině ranní měl v neděli 26. února osmadvacetiletý muž společně se svým jedenatřicetiletým známým napadnout osmnáctiletého a třiadvacetiletého mladíka u obchodního domu blízko centra Olomouce. Ti před obchodem seděli na lavičce. „Přistoupili k nim a požadovali po nich pervitin, že jej určitě u sebe mají. Oslovení mladíci odvětili, že žádný pervitin nemají. Nato mladší z obviněných mužů fyzicky napadl sedícího mladíka, kterému vrazil pár facek a kopl jej do brady. Napadení zakončil slovy, že jim mají dát aspoň peníze, když nemají drogy,“ popsal vyhrocenou situaci policejní mluvčí Libor Hejtman.

Mladík se obával dalšího napadení a tak vytáhl z peněženky šest set korun a předal je agresorům. Poté museli ještě napadení mladíci zavolat na taxislužbu a přivolaným taxíkem oba násilníci z nedalekého místa odjet.

Policisté zakrátko zjistili totožnost útočníků i skutečnost, že jde o recidivisty. „Precizní prací kriminalistů se podařilo neznámé pachatele brzy ztotožnit, vypátrat a zadržet. Oba obvinění muži byli v minulosti odsouzeni pro trestnou činnost, mladší pro násilnou a starší pro majetkovou,“ konstatoval mluvčí Hejtman s tím, že kriminalisté územního odboru Olomouc zahájili jejich trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupeže spáchané formou spolupachatelství. Za tento čin hrozí mužům až desetiletý trest vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna.cz

Štítky Krimi, loupež, napadení, útok, Olomouc, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivisté zmlátili v centru Olomouce mladíka kvůli šesti stovkám, kriminalisté už je mají  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.