Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Zloděj se v Přerově vloupal do lokomotiv a ukradl kabely. Škoda je téměř šest set tisíc korun

Škodu za téměř 600 tisíc korun za sebou nechal neznámý zloděj, který se o víkendu v areálu přerovské firmy vloupal do lokomotivy. Ukradl měděné kabely v kabině a kabeláž z motoru za 40 tisíc. Přes půl milionu je ovšem škoda, kterou tím způsobil.

Zloděj se vloupal do domu v Olomouci, oblekl se do dámských šatů a lehl si na postel. Tam ho našli policisté

V jednom z domů na okraji Olomouce policisté dopadli zloděje, který se převlekl do dámských šatů a lehl si na pohovku v pokoji pro hosty. Dámské oblečení zloděj předtím ukradl z auta zaparkovaného před domem. Nyní mu hrozí až tři roky vězení.

Na krádež se přišlo v sobotu, policie začala vyšetřovat oznámení o vloupání do lokomotivy v areálu přerovské firmy v ulici Husova.

"Neznámý pachatel se dostal do areálu firmy a po vytlačení skleněné výplně předních dveří se dostal do kabiny strojvedoucího odstavené dieselové lokomotivy, kde odcizil elektrické měděné kabely. Vnikl i k motorových částem lokomotivy, kde poškodil část zařízení a odcizil kabeláž," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Soukromé společnosti z Hulína tím způsobil škodu téměř 600 tisíc korun. Poškození je za 550 tisíc, ukradené kabely mají hodnotu 40 tisíc korun.

"Po zadokumentování případu jsme ho kvalifikovali a prověřujeme ho pro trestné činy krádež a poškození cizí věci," dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky vloupání, krádež, lokomotiva, kabely, škoda, Přerov, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj se v Přerově vloupal do lokomotiv a ukradl kabely. Škoda je téměř šest set tisíc korun  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.