Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

VIDEO: Lupič z Bedihoště pošťačku odvlek a svázal, měl kolem čtyřiceti. Žena naštěstí zraněná nebyla

, aktualizováno 21. dubna 2023, 16:12

Lupič, který včera po poledni přepadl poštu v Bedihošti, zaměstnankyni chytil kolem krku, když šla zamknout dveře, odvlekl ji a později svázal. Žena naštěstí nebyla zraněná a po chvíli se jí podařilo přivolat pomoc. Policie pátrá po zhruba čtyřicetiletém, vyšším muži, který měl kšiltovku Adidas a je zachycený na záznamu z kamer.

Přepadení pošty na Prostějovsku: policie žádá o pomoc při pátrání po lupiči

Přibližně čtyřicetiletý muž přepadl ve čtvrtek krátce po dvanácté hodině pracovnici pošty v Bedihošti u Prostějova. Získal tak několik tisíc korun, intenzivně po něm pátrají policisté, kteří žádají o pomoc i veřejnost. S informacemi se mohou...

Policie dnes zveřejnila podrobnosti o včerejším přepadení pošty v Bedihošti na Prostějovsku.

"Neznámý pachatel po poledni vstoupil do budovy úřadu, na chodbě se setkal s pracovnicí, která šla zamknout vstupní dveře. Chytil ji kolem krku a násilím odvlekl za skleněnou přepážku. Dal jí do ruky igelitovou tašku a přikázal, aby mu do ní dala veškerou finanční hotovost. Pracovnice v obavě o život poslechla a udělala, co jí pachatel řekl," popsala přepadení mluvčí policie Miluše Zajícová.

Před odchodem lupič ženě nařídil, aby si lehla na zem a stahovací páskou jí svázal ruce a nohy. Potom vzal klíče od budovy, zamkl hlavní dveře a uprchl. "Ženě, kterou násilník neohrožoval žádnou zbraní, se krátce nato podařilo telefonem přivolat pomoc," dodala mluvčí policie.

Kriminalisté na případu intenzivně pracují a prověřují všechny stopy. Hledají lupiče, který na sobě měl tmavou mikinu s kapucí, přes ni světlou bundu, světlemodré rifle, světlé sportovní boty a světlou kšiltovku značky Adidas. Hovořil plynně česky, jeho vzhled odpovídal věku okolo čtyřiceti let, byl vyšší, štíhlejší postavy.

Lupič si z pošty odnesl řádově několik tisíc korun, žena naštěstí zraněná nebyla. Policie případ vyšetřuje pro trestný čin loupež, za který hrozí deset let vězení. Policie dnes zveřejnila záznam z bezpečnostních kamer. 

"Prosíme o spolupráci veřejnost, jakékoli informace, které by mohly vést k dopadení pachatele, oznamte, prosím, na linku 158," vyzvala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky loupež, pošťačka, pošta, pátrání, Adidas, Bedihošť, policie, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Lupič z Bedihoště pošťačku odvlek a svázal, měl kolem čtyřiceti. Žena naštěstí zraněná nebyla  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.