Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Pošťačka na Prostějovsku zpronevěřila přes milion. Peníze z vkladních knížek seniorů prosázela

Policie obvinila čtyřicetiletou zaměstnankyni pošty na Prostějovsku, která v posledních letech ukradla a zpronevěřila přes 1,2 milionu korun. Část byla z vkladních knížek seniorů, které jim sama zakládala. Ženě nyní hrozí pět let vězení.

Čtyři roky vězení a propadnutí majetku. Účetní přijala trest za zpronevěru milionů z olomoucké základky

Bývalé sedmapadesátileté účetní olomoucké základní školy vyměřil soud za zpronevěru čtyřletý trest vězení. Žena, která odeslala z účtů základky téměř patnáct milionů korun domnělému americkému lékaři, musí také uhradit veškerou škodu. Škola...

Podezření z krádeže sdělili čtyřicetileté pošťačce policisté z obvodního oddělení z Němčic nad Hanou. 

"Podezřelá od konce roku 2019 pracovala jako zaměstnanec úřadu, kde měla přístup k finančním prostředkům. Peníze se pro ni staly vábničkou a v červnu roku 2022 odcizila finanční hotovost 600 tisíc korun," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Případ policie vyšetřila, zadokumentovala a trestný čin zpronevěra předala na státní zastupitelství. Po čase však vyšlo najevo, že to zdaleka není konec.

"Obrat nastal na sklonku loňského roku, když si dva senioři přišli vybrat finanční hotovost ze svých vkladních knížek, které jim dotyčná založila a na kterých mělo být celkově uloženo něco přes 626 tisíc korun. Jiná pracovnice na přepážce na jejich požadavek zareagovala tím, že zde žádné peníze uloženy nejsou, ale vše nechá prověřit," popsala mluvčí policie. Ukázalo se, že podezřelá žena v době mezi srpnem roku 2021 a lednem roku 2022 postupně peníze z vkladních knížek vybrala.

"Při výslechu uvedla, že peníze již nemá, protože je všechny prosázela na automatech v aplikaci, kterou si stáhla v mobilním telefonu," dodala mluvčí.

Zda obviněná žena dál pracuje na poště, není jasné. Mluvčí České pošty zatím na telefon nereagoval.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky pošťačka, zpronevěra, krádež, vkladní knížka, senior, peníze, Němčice nad Hanou, policie, okres Prostějov, Česká pošta, Státní zastupitelství ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pošťačka na Prostějovsku zpronevěřila přes milion. Peníze z vkladních knížek seniorů prosázela  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.