Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Alkohol, drogy i osoby v pátrání. Policie v Přerově kontrolovala vyloučené lokality i pořádek u marketů

Poměrně časté incidenty a problémy s dodržováním veřejného pořádku trápí občany Přerova v okolí nákupních center či vlakového nádraží. Policisté a strážníci městské policie začaly intenzivněji kontrolovat problémové lokality. Během jednoho dne zkontrolovaly hlídky přes šedesát bezdomovců a takřka desítku squatů.

Bezpečnostní opatření zaměřené na kontrolu problémových lokalit v Přerově probíhalo ve středu od ranních hodin. Policisté z oddělení hlídkové služby přizvali ke spolupráci také kolegy z obou přerovských oddělení, psovody a také kriminalisty. „V ulicích města se tak pohybovalo v danou dobu šestnáct policistů a do společné akce se zapojilo i pět strážníků městské policie. Kontrolovali se squaty a osoby, které se zde nacházely. Hlídky se dále zaměřily také na obchodní Galerii Přerov a další přerovské hypermarkety. Průběžně probíhala kontrola vlakového a autobusového nádraží a vyloučených lokalit,“ specifikovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Přerovská nákupní galerie omezila wifi. Také díky tomu se party mladistvých výrostků stáhly

Party mladistvých výrostků, které obtěžovaly lidi a dělaly nepořádek v nákupní galerii v centru Přerova, se stáhly. Jedním z důvodů je omezení wifi připojení. Před galerií loni v listopadu skupina mladistvých napadla třináctiletou dívku, která...

 

V průběhu středy tak policisté zkontrolovali šedesát pět lidí, převážně osob bez domova, a odhalili osm přestupků. V pěti případech se jednalo o konzumaci alkoholu na veřejnosti před velkými prodejnami a tři přestupky se týkaly držení omamných a psychotropních látek, které u sebe měli obyvatelé přerovských squatů. Takových lokalit je v Přerově podle policie celkem osm, v lesíku mezi Přerovem a Kozlovicemi mají navíc bezdomovci rozložené stany.

„V rámci opatření byly také nalezeny dvě osoby, které byly v pátrání a ty skončily na služebně, kde s nimi byly provedeny potřebné úkony. Válející se bezdomovec u obchodního centra Koloseum na ulici Generála Janouška skončil na záchytce v Olomouci, když předtím nadýchal 3,37 promile,“ konstatovala mluvčí Zajícová s tím, že policisté se zaměřili také na dohled u osmi přerovských marketů, dvou nádraží a ulic Husova a náměstí Přerovského povstání.

Před nákupní galerií v Přerově parta mladistvých napadla třináctiletou dívku. Strážníci zde zvýší dozor

Před nákupní galerií v centru Přerova parta dětí a mladistvých napadla třináctiletou dívku, kterou museli v nemocnici ošetřit lékaři. Případ již vyšetřuje policie, celou lokalitu budou nyní více hlídat strážníci. Přerované si na nevhodné chování...

Přerovská radnice se před časem rozhodla razantněji řešit situaci kolem nákupních center, kde se shromažďují opilí bezdomovci. Město má přitom takzvanou suchou vyhlášku, která vytyčuje zóny, kde je konzumace alkoholu na veřejnosti zakázána, a patří mezi ně právě i tato prostranství. Vyhláška zakazující pití alkoholu na veřejných místech v Přerově platí od listopadu 2011 a pokrývá již téměř celé město. „Jednáme s šéfy jednotlivých nákupních center o možnosti nahlédnout do jejich kamerového systému. Vykázat bezdomovce od nákupních center totiž není jednoduché, zvlášť když přijede hlídka městské policie a alkohol už u sebe nemají. Pokud však hlídka podle kamerového systému zjistí, že zde alkohol popíjeli, tak je vykážou,“ vysvětlil po nedávném jednání rady města primátor přerova Petr Vrána (ANO). Přerov zároveň jedná i o redukci squatů, neoprávněné k bydlení využívají někteří lidé například opuštěné drážní objekty. Jedna ze staveb, která stojí u hlavního vlakového nádraží, by měla zmizet. Důvodem je špatný stav budovy, kterou potvrdila nedávno i kontrola stavebního úřadu. „Soukromý vlastník by tak měl přistoupit k demolici,“ dodal primátor.

Město snahou posílit bezpečnost reaguje podle primátora i na negativní ohlasy ze strany obyvatel. Přerov v posledním roce řešil několik konfliktů, ať už to byly incidenty vyvolané nepřizpůsobivými obyvateli na venkovním koupališti nebo případ z listopadu, kdy třináctiletou školačku napadla skupina stejně starých dívek u nákupní Galerie Přerov. Případ vyvolal na sociálních sítích vlnu nevole Přerovanů. Místní občané rovněž dlouhodobě kritizují i situaci na prostranství u nádraží.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Konflikt, opilci, bezdomovci, incident Přerov, kriminalita, bazén, nádraží, obchodní galerie, Policie, Městská policie, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alkohol, drogy i osoby v pátrání. Policie v Přerově kontrolovala vyloučené lokality i pořádek u marketů  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.