Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

VIDEO: Při útěku policii ztratil boty. Recidivista z Prostějovska řídil, přestože měl zákaz

Prostějovský magistrát uložil třicetiletému muži zákaz řízení. Ten ale řídil dál, jako kdyby se nic nestalo. Během pěti dnů recidivistu policie třikrát stavěla, přičemž se dvakrát marně pokusil utéct. Při jednom z útěků dokonce ztratil boty.

Třicetiletému muži udělil prostějovský magistrát zákaz řízení na 8 měsíců. Podle policie je dotyčný muž uživatelem návykových látek a trest ignoroval. „Poprvé narazil na hlídku při jízdě v obci Nezamyslice,“ uvedla mluvčí Policie ČR Miluše Zajícová. Na pokyn hlídky předložil řidič všechny potřebné doklady krom řidičského průkazu, o který přišel při správním řízení. „Hlídce uvedl, že si je vědom zákazu řízení a dál pokračovat v jízdě nemohl,“ navázala mluvčí s tím, že dechová zkouška na alkohol byla negativní.

O dva dny později narazila hlídka v obci Těšice na odstavené, ale nastartované auto se stejným mužem za volantem. Ten se nejdříve pokusil schovat pod volant, zanedlouho ale vyrazil. Hlídka řidiče dojela v Nezamyslicích, kde se jej pokusila zastavit. Řidič ale naopak zrychlil a přes polní cestu se pokusil hlídce ujet.

V Mořicích hlídka podezřelého muže zahlédla, jak odchází od zaparkovaného vozidla. Ten ale neměl v plánu s policisty mluvit, a raději se vydal na útěk. „Při úprku se mu cestou vyzuly boty zvané kroksy‘, které nechal tam, kde je ztratil a pokračoval dál bosý. Honička skončila až o pár ulic dál, kde na výzvu policisty k zastavení zareagoval a zastavil,“ objasnila Zajícová. Test na návykové látky podstoupit odmítl, dechová zkouška na alkohol vyšla znovu negativní. „Ztracené boty se našly a podezřelý muž si je mohl vzít zpět do svého vlastnictví,“ doplnila.

Do Olomouce míří tisíce Baníkovců. Policie i Sigma chystá rozsáhlá opatření pro bezpečnost

Závěr základní části první fotbalové ligy nabídne v Olomouci atraktivní duel s Baníkem Ostrava. S nedělním zápasem se pojí také zvýšený divácký zájem a příjezd tisíců fanoušků Ostravy do hanácké metropole. Bezpečnostní opatření pro minimalizování...

Hned následující den si policisté všimli projíždějícího auta, které opět šoféroval několikrát přistižený muž. Pomocí světelných a zvukových signálů se pokusili dotyčného zastavit, ten ale znovu zastavit odmítl a pokusil se utéct do obce Mořice, kde zabočil mimo cestu. Auto se hlídce podařilo zastavit na poli vedle dálničního mostu. Jako v předchozích případech ani tentokrát nebyl recidivista pod vlivem alkoholu, ale trest na návykové látky znovu odmítl a policisté mu další jízdu opět zakázali. „O tom, jaký bude následovat trest za neustálé porušování zákazu, rozhodne soudce,“ uvedla v závěru mluvčí.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, recidivista, Prostějovsko, Nezamyslice, Mořice, kontrola, zákaz řízení, útěk policii

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Při útěku policii ztratil boty. Recidivista z Prostějovska řídil, přestože měl zákaz  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.