Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Ilegální síť erotických privátů vydělávala miliony i na Hané, detektivové prověřovali nemovitost Jiřího Kubíčka

Rozsáhlý případ takzvaného kořistění z prostituce již více než rok rozkrývají kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu. Místem, které bylo součástí sítě erotických privátů, měla být také jedna z nebytových prostor jižní tribuny Androva stadionu, kde mají nemovitosti soukromí vlastníci. Policie podle webu idnes.cz chtěla vysvětlení od bývalého sportovního ředitele fotbalové Sigmy a někdejšího olomouckého zastupitele Jiřího Kubíčka.

Na začátku tohoto týdne výrazně pokročilo vyšetřování případu kuplířství, kterým se přes rok zabývají policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ SKPV). „Na celém území České republiky bylo při této operaci provedeno několik domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor a pozemků,“ potvrdil mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. Policisté podle webu olomoucky.rej.cz zamířili i do útrob jižní tribuny Androva stadionu, kde několik nemovitostí vlastní Jiří Kubíček, bývalý fotbalový funkcionář a dřívější zastupitel Olomouce za SPD a SPOZ. Právě v jednom z nebytových prostorů v majetku olomouckého odborníka na sportovní právo měla zřejmě organizovaná skupina provozovat nelegální činnost. Kubíček pro iDnes uvedl, že byl podat na policii vysvětlení.

Celníci z Olomouce spolupracovali na akci String: Odhalili dvousetmilionový daňový únik

Škodu až 200 milionů korun má zřejmě na svědomí skupina třinácti osob, kterou obvinili policisté ze zvlášť závažného zločinu krácení daně. Na případu fiktivního obchodování s elektronikou a tonery pracovali olomoučtí celníci společně s...

Jižní tribuna Androva stadionu je dílem v majetku města a spolku SK Olomouc Sigma MŽ, další část pak tvoří několik desítek nebytových prostor a také bytových jednotek v majetku soukromých vlastníků a firem. Obyvatelé rezidenční části tribuny vyjadřovali rozhořčení nad provozováním erotického privátu v budově. „Panu Kubíčkovi jsme o tom na schůzi samozřejmě říkali. Tvářil se udiveně, ale víme o tom tady všichni,“ řekl pro zpravodajský server předseda SVJ na Legionářské ulici Vladan Černý.

Kriminalisté zahájili podle mluvčího Ibeheje trestní stíhání sedmi fyzických osob pro trestné činy kuplířství a legalizace výnosů z trestné činnosti, kterých se nejméně od března 2022 do současnosti měly tyto osoby dopustit jako členové organizované skupiny. 

„Tato skupina podle našich závěrů kořistila na výdělcích prostitutek, od nichž měla požadovat denní podíly z jejich výdělků za umožnění provozování prostituce tím, že jim měla zajišťovat ubytovací prostory takzvané priváty na nejméně čtrnácti místech České republiky, přepravu mezi priváty, erotickou inzerci a služby telefonních operátorů, kteří prostitutkám měli sjednávat zákazníky,“ popsal činnost obviněného gangu Jaroslav Ibehej.

Celou záležitost dozoruje Okresní státní zastupitelství v Mostě. Organizovaná skupina popsanou činností měla dosáhnout celkového výnosu přibližně 12 milionů korun. „Trestní stíhání všech osob probíhá na svobodě. V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným osobám tresty odnětí svobody až na 8 let,“ doplnil mluvčí NCOZ.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Sigma Olomouc, kreativniolomouc.cz

Štítky Krimi, kuplířství, prostituce, NCOZ, Jiří Kubíček, Policie ČR, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ilegální síť erotických privátů vydělávala miliony i na Hané, detektivové prověřovali nemovitost Jiřího Kubíčka  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.