Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli internetovému triku přišel muž z Prostějovska o statisíce

Muž s Prostějovska se chtěl zapojit do trhu s kryptoměnami. Místo toho jej ale neznámý pachatel připravil o stovky tisíc korun. Je to přitom již několikátý případ, kdy někdo přišel o peníze podobným způsobem.

Čtyřicetiletý muž z Prostějovska se v polovině dubna zaregistroval na internetové stránky společnosti, která se domněle věnuje obchodováním s kryptoměnou. Poté mu zavolal „finanční poradce“, který dával muži instrukce.

Falešný bankéř naléhal a naléhal. Žena z Přerova byla obezřetná, ale nakonec přišla o téměř sto tisíc korun

Jednačtyřicetiletá žena z Přerova přišla o téměř sto tisíc korun poté, co na ni naléhal falešný bankéř, že je její účet v ohrožení. Žena byla zpočátku obezřetná a nedůvěřivá, nakonec ale podvodníkovi podlehla. Policie opět varuje, aby lidé byli...

„Poškozený si postupně nainstaloval aplikaci pro vzdálený přístup AnyDesk, aplikaci Binance pro obchodování s kryptoměnou a aplikaci Wise pro převod různých měn do zahraničí,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí policie Libor Hejtman. Podvodník z poškozeného pod příslibem výhodného zúročení vložených peněz vylákal 700 tisíc korun.

To však nevedlo ke slibovanému zisku, podvedený muž o vložené statisíce přišel. Po měsíci tak zamířil svou situaci oznámit na policii. Pachateli za podvod hrozí vězení až na pět let.

„Uvědomte si, že investování do kybernetické měny je samo o sobě rizikové. Pokud se v dané oblasti neorientujete, můžete velice snadno naletět podvodníkům,“ apeluje na veřejnost policie. Ta doporučuje se obrátit na renomované a důvěryhodné finanční instituce, které se oblastí zabývá. Zároveň nedoporučuje instalaci aplikací a programů z nedůvěryhodných zdrojů do telefonu nebo počítače.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky kryptoměny, podvod, zločin, kyberzločin, Policie ČR, Policie, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Naštěstí máme ve vládě počítačové odborníky piráty. Jistě vědí jak zločince vyhledat, pochytat, potrestat.

Neděle, 21. května 2023, 15:57Odpovědět

Kvůli internetovému triku přišel muž z Prostějovska o statisíce  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.