Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nehoda pod vlivem a krytí od kolegů. Kauzu přerovských policistů bude řešit krajský soud

Okresní soud potrestal podmínkami tři policisty z Přerova, muži se proti verdiktu odvolali a případ přezkoumá olomoucký krajský soud. Přerovský kriminalista měl v opilosti způsobit autonehodu, dva kolegové se podle obžaloby snažili jeho čin utajit.

Nehoda se stala v listopadu 2021, na případ upozornil Přerovský deník. Dvaapadesátiletý komisař z přerovské kriminální policie podle soudce Jana Rektora řídil pod vlivem alkoholu osobní auto a při výjezdu z kruhového objezdu na křížení ulic Polní a Velká Dlážka směrem k Předmostí přejel do protisměru a čelně se srazil s protijedoucím vozidlem. Řidič protijedoucího vozidla byl při střetu lehce zraněn. Škoda byla vyčíslena na 193 tisíc korun.

VIDEO: Strážnici v Šumperku odhalili opilého pracovníka ostrahy. Prásknete mě za zbytkáč 3,31, divil se

Měl hlídat pořádek na šumperském nádraží, sám se ale kvůli alkoholickým nápojům dostal do potíží. Na pracovníka ostrahy vlakové stanice přišlo oznámení kvůli opilosti, strážníci u muže záhy skutečně zjistili hodnotu přesahující tři promile...

Dva policisté, kteří nehodu vyšetřovali, chtěli podle soudu svého kolegu krýt a věc utajit. Policista z dopravního inspektorátu uvedl do protokolu podle soudu jako viníka nehody třetí osobu, která se na místě ve skutečnosti nenacházela. Kriminalistu uvedl jen jako spolujezdce. Policista z obvodního oddělení obstaral údaje této osoby; šlo podle soudu o jeho bratra. Obžalovaní se u soudu nepřiznali a trvali na své verzi, podle soudce však svědecké výpovědi jednoznačně dokazovaly opak.

Komisaři, který nehodu podle obžaloby způsobil, soud kromě podmíněného trestu za přečin pojistného podvodu uložil také peněžitý trest. Jeho dva kolegové odsouzení za zneužití pravomoci úřední osoby a za pomoc přečinu pojistného podvodu dostali navíc také zákaz činnosti. Podle krajského policejního mluvčího Libora Hejtmana jsou postaveni mimo službu, a to až do doby vydání pravomocného rozhodnutí soudu, uvedl deník.

Odvoláním všech tří obžalovaných se bude zabývat olomoucký krajský soud. Jednání dosud nebylo nařízeno.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, soud, autonehoda, alkohol, policie, Policie ČR, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda pod vlivem a krytí od kolegů. Kauzu přerovských policistů bude řešit krajský soud  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.