Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Operace Kužel: elitní policisté zakročili proti obchodníkům s nelegálními zbraněmi

Elitní policejní útvary po dlouhodobém vyšetřování zadržely dva pachatele, kteří ve velkém množství nakupovali, upravovali a dál prodávali nelegální střelné zbraně. Při domovních prohlídkách specialisté našli sedm desítek různých zbraní i 20 tisíc nábojů. Kvůli místní a věcné příslušnosti případu trestní řízení dozoruje Okresní státní zastupitelství v Olomouci.

Tvrdý útok kvůli kradené vodce. Strážný v olomouckém obchodě utrpěl zlomeniny v obličeji

Muže se dvěma odcizenými lahvemi vodky pod mikinou zastavil pracovník ostrahy v jednom z olomouckých marketů, zákrok se ale vyvinul v nebezpečnou situaci. Nepoctivý čtyřiatřicetiletý zákazník strážného tvrdě udeřil pivní lahví do hlavy a způsobil...

Oficiálně vyřazené a znehodnocené samopaly či útočné pušky delší dobu kupovali pachatelé, kteří je poté znovu plně zprovoznili a prodávali zájemcům z České republiky i dalších tří zemí Evropské unie. Nedovolená výroba, držení a prodej nelegálních zbraní ale neunikl příslušníkům Národní centrály proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě služby kriminální policie a vyšetřování. Detektivové proti podezřelým osobám zakročili po dlouhodobém a intenzivním rozpracování případu.

„Na závěrečné fázi operace se podíleli také detektivové z Národní protidrogové centrály, nasazen byl Útvar rychlého nasazení a byla vyžádána i spolupráce balistiků Kriminalistického ústavu a odborníků z Pyrotechnické služby,“ uvedl mluvčí policejního prezidia Jakub Vinčálek.

Při domovních prohlídkách operace s krycím označením KUŽEL zadrželi policisté dvě osoby a v průběhu domovních prohlídek na různých místech České republiky zajistili více než 70 střelných zbraní, přibližně 20 tisíc kusů střeliva a další důkazní materiál. „Aktuálně bylo zahájeno trestní stíhání jedné osoby, která je podezřelá ze spáchání zločinu nedovoleného ozbrojování, za což jí hrozí trest až osmi let odnětí svobody, stíhání je vedeno na svobodě. Z důvodu věcné a místní příslušnosti trestní řízení dozoruje Okresní státní zastupitelství v Olomouci,“ vysvětlil mluvčí Vinčálek s tím, že získané informace policie sdílela prostřednictvím Europolu se zahraničními partnery.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, nelegální zbraně, Policie, vyřazené zbraně, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Operace Kužel: elitní policisté zakročili proti obchodníkům s nelegálními zbraněmi  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.