Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Demoliční jízda se čtyřmi promile. Zpitý šofér naboural v Prostějově pět aut

Notnou dávku lihovin požil před jízdou sedmačtyřicetiletý šofér vozu Opel v Prostějově a silné ovlivnění smyslů se nevyhnutelně projevilo. Během krátké jízdy stihl muž lehce nabourat hned pět vozidel. Alkohol tester ukázal u viníka kolizí přes 4,3 promile a hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

Ještě ani nemá řidičský průkaz a už dostal pokutu a trestné body. Žák autoškoly boural v Šumperku

Dopravní nehodu způsobil tento týden v Šumperku uchazeč o řidičský průkaz, když na křižovatce nedal přednost v jízdě. Naštěstí nebyl nikdo zraněn, žák autoškoly však ihned dostal pokutu a pět trestných bodů, a to ještě ani nemá řidičský průkaz.

Ve středu dopoledne přijali policisté na lince 158 oznámení o dopravní nehodě v Plumlovské ulici v Prostějově. Neznámý řidič naboural zaparkovaná auta a z místa odjel. Strážci zákona šoféra záhy našli a ukázalo se, že má na svědomí hned pět poškozených vozidel. „Nejprve při vyjíždění z parkovacího místa nacouval do zaparkovaného vozidla Škoda Superb. Poté se rozjel vpřed a poškodil další dvě zaparkovaná vozidla Opel a Ford. Řidič v jízdě pokračoval, přijel na kruhovou křižovatku, na které se otočil a vracel se do města. Cestou narazil do před ním jedoucího vozidla Škoda Felicia, a zastavil se po pár metrech, když naboural do zaparkovaného vozidla Opel Astra,“ popsal sled událostí s hmotnou škodou ve výši takřka sto tisíc korun krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Hlášení o nehodě přijali také strážníci městské policie na čísle 156, kteří pro vyšetřování budou moct poskytnout i videozáznam. „Na záznamu z městského kamerového systému bylo zachyceno, jak řidič během jízdy poškodil několik zaparkovaných vozidel a z místa dopravní nehody odjel směrem do centra města. Poznatky byly ihned předány republikovým policistům k dalšímu šetření, hlídka policie řidiče během chvíle vypátrala,“ komentovala mluvčí Městské policie Prostějov Tereza Greplová.

Důvod mužovy neschopnosti bezpečně řídit byl zřejmý a potvrdily ho zkoušky na přítomnost alkoholu v organismu řidiče. Dotyčný nadýchal 4,37 a 4,31 promile a z Prostějova putoval na lékařské vyšetření v protialkoholní záchytné stanici v Olomouci. Policisté budou situaci dál řešit jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. „Muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ konstatoval za Policii ČR Libor Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, nehoda, dopravní nehoda, alkohol, nehoda Prostějov, čtyři promile, ohrožení, Policie ČR, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demoliční jízda se čtyřmi promile. Zpitý šofér naboural v Prostějově pět aut  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.