Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Recidivistu v Přerově trest za krádež nenapravil. Díky svědkovi ho chytli u stavby s cizím nářadím

Mírnější trest za krádež pravděpodobně nezafungoval na sedmadvacetiletého muže, který se majetkové trestné činnosti rozhodl pokračovat. V Přerově si vyhlídl jako cíl staveniště, ze kterého odnášel kufříky s drahým nářadím. I v časné ranní hodině si jej ale všiml svědek a za pár momentů už původ přenášeného vybavení mladík vysvětloval policistům.

VIDEO: Mickey a Ozzy změnili kariéru. Asistenční retrívři nastoupili k policii, umí hledat výbušniny i drogy

Nezvyklou cestou získali dvě posily policisté v Olomouckém kraji. Jedná se o psí specialisty na pachové práce, kteří původně měli plnit roli asistenčních psů pro handicapované. Elán dvou pejsků plemene flat coated retrívr byl ale pro tento úkol...

Informaci o možné krádeži přijala tísňová linka policie v pátek po čtvrté hodině ranní, na staveniště v Seifertově ulici v Přerově se okamžitě vydala hlídka. Policisté brzy vypátrali podezřelého muže, o kterém mluvil svědek. „Jednalo se sedmadvacetiletého muže, který vnikl na pozemek stavby panelového domu obehnaného dvoumetrovým plotem a pokračoval dál na staveniště. Ve 3. patře odcizil čtyři kufříky se stavebním nářadím a stavební akumulátorové rádio v celkové hodnotě 41 tisíc korun. Rozestavěnou budovu s lupem opustil, část odcizených věcí nechal položené u plotu a se zbylým nářadím odešel,“ vylíčila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na osiřelých ulicích se nad ránem nedostal mladík příliš daleko, zastavila ho totiž na místo vyslaná hlídka. Ta u něj viděla věci a rychle se potvrdilo, že se rozhodně nejedná o jeho majetek. Muž je tak podezřelý z trestného činu krádež. Týkat se ho může až tříletý pobyt za mřížemi. Podle mluvčí Zajícové totiž byl na začátku tohoto roku za stejnou trestnou činnost již potrestán soudem.

Šťastný konec měla událost pro pracovníka ze stavby. „Okradený řemeslník díky pozornosti svědka, který zalarmoval policisty, a zásahu hlídky o své pracovní nářadí nepřišel,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, krádež, stavba, nářadí, zloděj, Přerov, recidivista, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivistu v Přerově trest za krádež nenapravil. Díky svědkovi ho chytli u stavby s cizím nářadím  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.