Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Neznámý zabiják střílel na pastvině v Branné po jehňatech. Tři usmrtil, další mládě trpělo

Otřesný případ vyšetřuje policie na Šumpersku. Neznámý zabiják střílel na pastvině poblíž Branné po jehňatech. Tři z nich usmrtil, další mládě trpělo, a tak ho musel veterinář utratit. Policie případ vyšetřuje pro týrání zvířat, za které hrozí až pět let vězení.

Motivem vražd v Olšovci na Přerovsku byla chorobná žárlivost. Pachatel, Slovák, v sobotu večer střílel z nelegálně drženého samopalu a poté si sám vzal život. Šlo o zbraň ze Slovenska, která byla vyřazena z armády. Muž zabil pár seniorů a jejich...

Neuvěřitelný případ odhalili zaměstnanci farmy v pondělí odpoledne.

"Kontrolovali v katastru obce Branná pastvinu, na které se nacházelo stádo přibližně osmdesáti ovcí. Při prohlídce zjistili, že neznámý pachatel střílel nezjištěnou zbraní po jehňatech a tři z nich usmrtil. Další bylo po jejich příjezdu ještě živé, ale v takovém stavu, že veterinář rozhodl o jeho utracení," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Majitel farmy má škodu pět tisíc korun, policie po zadokumentování důkazů a poznatků zahájila trestní řízení pro trestný čin týrání zvířat. "Za ten trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na pět let," dodala mluvčí policie.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky jehně, střelba, úmrtí, týraní zvířat, pastvina, Branná, policie, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý zabiják střílel na pastvině v Branné po jehňatech. Tři usmrtil, další mládě trpělo  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.