Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Agresor na Šumpersku zbil kolemjdoucího a útočil i na ženy. Na policii zdemoloval celu

Posilnění alkoholem zřejmě vzbudilo zuřivou povahu sedmatřicetiletého recidivisty, který v Rapotíně postupně fyzicky napadl tři lidi. Na místo vyrazili díky svědkyni policisté, kteří agresora po chvíli našli v hospodě. Jeho těžko zvladatelný hněv se pak znovu projevil v nemocnici a poté i v cele, kde zdemoloval, co mohl.

Sedmnáctiletá matka seděla s dítětem v baru. Nadýchala jedno promile

Bez popíjení se neobešla návštěva jednoho z prostějovských barů v podání mladé maminky a jejího pětapadesátiletého přítele. Dívka s sebou do podniku navíc vzala i své malé dítě. Svědci k podnapilé dvojici přivolali strážníky městské policie.

V neděli večer vyjížděli policisté k incidentu na autobusové zastávce v ulici Jesenické v Rapotíně. „Poškozený procházel se svojí ženou kolem autobusové zastávky a sedmatřicetiletý muž ho začal bezdůvodně slovně napadat. Pak k němu přiskočil a dal mu několik ran pěstí. Poškozeného začala bránit jeho žena, ale podezřelý ji napadl také a žduchl do ní tak, že narazila do boční stěny zastávky,“ popsala začátek násilného případu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Celou situaci viděla svědkyně, která zavolala na tísňovou linku 158 a přivolala policii. Ani ona ale neunikla pozornosti agresivního muže, který i do ni hrubě strčil a odhodil ji na přístřešek zastávky. Napadení lidé nepožadovali ošetření v nemocnici, kam naopak putoval surový útočník, kterého policisté brzy našli v místní hospodě.

Do zdravotnického zařízení jej hlídka eskortovala kvůli lékařskému vyšetření, ale muž s trestní minulostí začal být znovu agresivní, a tak skončil v poutech. Policisté ho odvezli na služebnu do Šumperku a umístili do cely. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 2,73 promile alkoholu. „Jeho agresivita ale nepolevila a začal demolovat zařízení policejní cely, kde poškodil toaletu, kryt radiátoru a kameru. V minulosti byl za trestný čin výtržnictví již odsouzen. Pro stejný trestný čin byly zahájeny i tentokrát úkony trestního řízení, za který podezřelému hrozí dle trestního zákoníku až tříletý trest odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí Zajícová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, výtržnictví, napadení, agresor, násilník, Rapotín, alkohol, Policie ČR, Šumperk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma po dvacáté hodině, více čtěte pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně o důvodech dnešního marasmu.

Středa, 16. srpna 2023, 05:52Odpovědět

Agresor na Šumpersku zbil kolemjdoucího a útočil i na ženy. Na policii zdemoloval celu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.