Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hrozivá agrese na Šumpersku. Mladík bil ženu francouzskou holí, zklidnil ho až policejní taser

Obvinění hned z několika trestných činů a hrozbu víceletého pobytu ve vězení mají na kontě po abnormálně agresivních incidentech dva mladíci ze Šumperska. Oba se pustili i do přivolaných policistů. Dvacetiletý muž napadl svou matku, francouzskou holí zbil i další ženu. Strážci zákona na něj museli použít elektrický paralyzér.

Hned dva případy nebývalé agrese mladých mužů řešili policisté na Šumpersku během jediného dne. V obou případech hrál roli alkohol a zasahující hlídky musely použít donucovací prostředky.

K první události vyrazili policisté do Zábřehu na žádost strážníka městské policie. Devatenáctiletý mladík v hospodě urážel ostatní hosty a podle obsluhy rozbil tři pivní sklenice. Jednání muže řešil nejprve strážník, poté s ním chtěli hovořit i policisté. „Vzhledem k tomu, že se jednalo o muže, který se předchozí den dopustil jiného majetkového protiprávního jednání, byl hlídkou vyzván, aby ji následoval na služebnu, kde se měl k dané události vyjádřit a podat vysvětlení. Absolutně nemínil s hlídkou spolupracovat a začal vyhrožovat újmou na životech nejen jim, ale také jejich rodinám, s tím, že si na to pozve pomocníky,“ popsala situaci policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Agresor na Šumpersku zbil kolemjdoucího a útočil i na ženy. Na policii zdemoloval celu

Posilnění alkoholem zřejmě vzbudilo zuřivou povahu sedmatřicetiletého recidivisty, který v Rapotíně postupně fyzicky napadl tři lidi. Na místo vyrazili díky svědkyni policisté, kteří agresora po chvíli našli v hospodě. Jeho těžko zvladatelný hněv...

Situace podle zasahujících policistů gradovala a muži zákona nakonec podezřelého spoutali. „Agresor se fyzicky bránil. Jednomu z policistů se zakousl do lýtka a kopl ho do střední části těla. Ve vozidle, kterým byl eskortován k lékařskému vyšetření, plival a pokračoval ve výhružkách,“ pokračovala mluvčí. Rozzuřený výtržník se podrobil dechové zkoušce a alkohol tester potvrdil jeho značnou opilost hodnotou 2,48 promile alkoholu. Následoval tak přesun do Olomouce na záchytku. Po vystřízlivění ve specializovaném zařízení si muž převzal dokumenty o zahájení trestního stíhání pro tři trestné činy. „A to vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Za uvedené jednání mu dle trestního zákoníku hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody,“ konstatovala Miluše Zajícová.

Večer pak vyjížděli policisté do Velkých Losin k oznámení o fyzickém napadání. „Hlídky na místě zjistili, že dvacetiletý mladý muž začal být slovně bezdůvodně agresivní a zakrátko na to zaútočil bitím a kopanci na svoji matku. Pak se pustil i do další příbuzné, protože se matky zastala. Dostala několik ran pěstí a pak na ni zaútočil francouzskou holí a bil ji po celém těle,“ vylíčila zarážející okolnosti dalšího případu mluvčí Zajícová s tím, že mladík navíc během svého běsnění úmyslně rozbil dva televizory, skleněný stůl a dveře.

Příjezd policistů mladíka rozhodně neumravnil, naopak svůj hněv obrátil vůči strážcům zákona. Vulgárně je urážel, vyhrožoval jim i jejich rodinám včetně dětí likvidací a hodil po nich skleněný popelník a čtyři lahve od piva. „Policisty naštěstí ani jedna z lahví nezasáhla, protože stihli rychle zareagovat. Agresor nespolupracoval a situace na místě eskalovala, proto jeden z policistů z oddělení hlídkové služby použil proti útočníkovi taser, aby tak zabránil dalším útokům. Podezřelý byl převezen do nemocnice k ošetření se zraněním, které si způsobil sám o sklo dveří ještě před příjezdem policistů,“ uvedla mluvčí.

Muž nadýchal něco málo přes jedno promile a po ošetření putoval do policejní cely. I on obdržel od policistů usnesení o zahájení trestního stíhání. „Muži bylo sděleno obvinění z několika trestných činů, a to násilí proti úřední osobě, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, ublížení na zdraví, výtržnictví, poškození cizí věci a nebezpečné vyhrožování,“ vyjmenovala Zajícová s tím, že mladíkovi hrozí až šestiletý pobyt ve vězení. Trestní stíhání bude v obou případech probíhat na svobodě.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, násilí, agrese, napadení, útok, útok na policisty, násilí v rodině, Zábřeh, Velké Losiny, Šumperk, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Vojtíšek

Obraz zoufalého stavu Česka.

Úterý, 25. července 2023, 22:24Odpovědět

Hrozivá agrese na Šumpersku. Mladík bil ženu francouzskou holí, zklidnil ho až policejní taser  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.