Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Po vyrušení u garáží se vloupal do zahradní budky. Recidivistu chytili policisté v Mohelnici přímo při činu

Výraznou aktivitu při svém nezákonném obohacování prokázal v pondělí ráno osmadvacetiletý muž v Mohelnici, díky pozornosti svědka a rychlému zásahu policie ale brzy skončil v poutech. Na periferii města se pohyboval na kradeném kole a hledal místo pro vloupání.

Agresor na Šumpersku zbil kolemjdoucího a útočil i na ženy. Na policii zdemoloval celu

Posilnění alkoholem zřejmě vzbudilo zuřivou povahu sedmatřicetiletého recidivisty, který v Rapotíně postupně fyzicky napadl tři lidi. Na místo vyrazili díky svědkyni policisté, kteří agresora po chvíli našli v hospodě. Jeho těžko zvladatelný hněv...

Dva visací zámky přestřihl kleštěmi podezřelý muž v pondělí ráno u garáží na okraji Mohelnice, než ho vyplašil svědek. Ten zavolal na místo policisty a ukázal jim směr, kterým se neznámý člověk vydal. Policisté se vydali po stopě a ukázalo se, že předchozí vyrušení muže od dalších pokusů o vloupání neodradilo. „O kousek dál přelezl branku a dostal se na pozemek, kde násilně vnikl do zahradní budky, tam ho policisté objevili i se zabalenými věcmi v prostěradle, které chtěl odtud ukrást. Konkrétně se jednalo o dva čisticí prostředky, láhev s vodou a pilku na dřevo v hodnotě pět set korun,“ vylíčila policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že hlídka našla u muže při bezpečnostní prohlídce i plynovou pistoli s deseti náboji.

Opodál pak policisté nalezli také jízdní kolo v hodnotě okolo čtyř tisíc korun a ukázalo se, že mladík jej stačil v pondělí sebrat u jednoho z rodinných domů ve Sportovní ulici v Mohelnici. Dechová zkouška na alkohol ukázala nulovou hodnotu, orientačnímu testu na přítomnost návykových látek se ale muž odmítl podrobit. Strážci zákona vyslechli i poškozené osoby, kterým vrátili jejich věci.

Podezřelý muž přečkal noc v cele a policisté mu sdělili obvinění z trestného činu krádež. „Dotyčný není v tomto oboru žádný zelenáč, protože byl za stejné jednání odsouzen, a dokonce si nějakou dobu pobyl i ve vězení, odkud se v lednu letošního roku vrátil. V současnosti mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí Zajícová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, krádež, kolo, garáže, chatka, Mohelnice, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po vyrušení u garáží se vloupal do zahradní budky. Recidivistu chytili policisté v Mohelnici přímo při činu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.