Počasí dnes21 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Stržená náušnice, pokousané prsty a čtyři promile. Strážníci řešili bitku v prostějovském azyláku

K násilné potyčce v azylovém centru v Prostějově vyjížděli ve čtvrtek strážníci Městské policie Prostějov. Muž šel na návštěvu ke známému, ale jeho osmapadesátiletému spolubydlícímu zřejmě situace nevyhovovala. Na mladšího obyvatele azylového domu zaútočil a způsobil mu krvavá zranění. Strážníkům agresor nadýchal přes tři promile, napadený dokonce skoro čtyři a půl. Případ budou dál řešit úředníci z prostějovského magistrátu.

Kriminalisté z Prostějova vyšetřují znásilnění. Hledají i svědky, kteří mohli potkat pachatele

Neznámý pachatel znásilnil na cyklostezce v katastru obce Mořice na Prostějovsku mladou ženu. Incident se stal uplynulý víkend, v noci ze soboty na neděli. Po pachateli policie intenzivně pátrá, s žádostí o pomoc se obrací nyní i na případné...

Ve čtvrtek v podvečer přijalo operační středisko prostějovské městské policie hlášení o potyčce mezi osobami ubytovanými v azylovém domu na Určické ulici. „Strážníci na místě zkontaktovali dva muže, mezi kterými došlo k fyzickému napadení. Mladší z nich měl zakrvácené ucho a zalepené prsty na rukách. Lékařské ošetření na místě odmítl. Oba aktéři byli ve značně podnapilém stavu,“ přiblížila mluvčí Městské policie Prostějov Tereza Greplová.

Konflikt podle napadaného šestatřicetiletého muže začal, když navštívil kamárada ve vedlejším bytě, u kterého si chtěl dát kávu. Při posezení v kuchyni měl přijít z druhého pokoje osmapadesátiletý obyvatel bytu, který mu začal nadávat a vykazovat ho pryč. „Při tom starší muž zranil mladšího na uchu, ze kterého mu strhl náušnici a pokousal mu prsty na rukách. Oba pánové byli vyzváni k provedení orientační dechové zkoušky,“ vylíčila poznatky získané hlídkou mluvčí Greplová. Alkohol tester pak dokreslil představu o podnapilosti účastníků potyčky. „U šestatřicetiletého muže bylo změřeno 4,34 promile alkoholu v dechu. Osmapadesátiletý muž nadýchal 3, 24 promile a napadení popřel. U svědkyně, která potvrdila slova napadeného muže strážníci naměřili 2,69 promile alkoholu v dechu,“ dodala Greplová. Případem se bude dál zabývat správní orgán, který bude podezření na protiprávní jednání staršího muže projednávat jako přestupek proti občanskému soužití.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Prostějov

Štítky Krimi, napadení, útok, konflikt, bitka, azylový dům, alkohol, Prostějov, Městská policie Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stržená náušnice, pokousané prsty a čtyři promile. Strážníci řešili bitku v prostějovském azyláku  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.