Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Miminko nebylo k utěšení, mladá matka z Olomoucka proto dceru zavraždila

Podezřelé okolnosti odhalili v pondělí policisté u případu úmrtí desetiměsíčního dítěte v jedné z obcí na Olomoucku. Čtyřiadvacetiletá matka nejprve řekla, že dceru našla ráno v postýlce bez známek života. Kriminalistům se ale později k vraždě přiznala a hrozí jí až výjimečný trest.

V pondělí 7. srpna vyjížděli policisté a záchranáři na Olomoucku k oznámení o úmrtí desetiměsíčního dítěte. Lékař po marné resuscitaci už mohl pouze konstatovat smrt kojence. „Matka uvedla, že ráno v postýlce našla dcerku, která nedýchala. Ihned proto přivolala záchrannou zdravotnickou službu. Policistům se událost zdála podezřelá a přivolali olomoucké kriminalisty. Ti se okamžitě začali okolnostmi úmrtí dítěte zabývat a nařídili soudní pitvu,“ prohlásil krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Počkala až partner usne a zaútočila nožem. Kriminálka vyšetřuje pokus vraždy v Mohelnici

Večerní popíjení alkoholu a partnerská hádka v jednom z bytů v Mohelnici vyústila v sobotu v noci až ve vraždu ve stádiu pokusu. Pětadvacetiletá žena vyčkala, až její přítel usne a bodla ho nožem do hrudníku. Zraněný mladík dokázal utéct a...

Čtyřiadvacetiletá žena zpočátku jakoukoliv účast na tragické události odmítala a popírala varianty o násilí. „Při následném výslechu se ale kriminalistům k zavraždění dcery přiznala. Motivem činu bylo zřejmě zkratkovité jednání ženy, které se nedařilo utěšit plačící dítě,“ komentoval mluvčí Hejtman s tím, že obviněná nebyla v minulosti trestně stíhaná a v době činu nebyla pod vlivem omamných látek ani alkoholu.

Na návrh kriminalistů a státního zástupce poslal soud ženu do vazby, kde bude čekat na soudní jednání. „Obviněné ženě hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ doplnil Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, vražda, dítě, miminko, vražda dítěte, vražda Olomouc, vražda Olomoucko, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miminko nebylo k utěšení, mladá matka z Olomoucka proto dceru zavraždila  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.