Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Mladá žena z Přerovska týrala svou babičku, agresorku policisté vykázali z bytu

Dlouhodobé psychické i fyzické trýznění zažívala v bytě se svou sedmadvacetiletou vnučkou seniorka z Hranic. Násilnické chování mladé ženy se stupňovalo a o víkendu napadla svou babičku i pěstmi a vyhrožovala jí zabitím. Důchodkyně musela vyhledat lékařské ošetření. Následovalo také policejní vyšetřování a vykázání agresorky z bydliště.

Policisté vykázali v Hranicích na Přerovsku z domova sedmadvacetiletou ženu kvůli násilnickému chování k její babičce. Dlouhodobě jí vyhrožovala a urážela ji, ale také ji fyzicky napadala. O uplynulém víkendu žena babičku napadla a seniorka musela vyhledat lékařskou pomoc. Z hranického bytu, který se seniorkou sdílela, byla žena vykázána v pondělí.

„Seniorku dlouhodobě slovně a fyzicky napadala, urážela ji a vyhrožovala jí újmou na zdraví a životě. Neshody mají spolu již delší dobu, ale v poslední době se agresivní jednání vnučky stupňuje," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

K poslednímu útoku došlo podle policistů v neděli, kdy seniorku její vnučka tahala za vlasy a několikrát ji pěstí udeřila do ruky tak, že se musela nechat ošetřit u lékaře. „Přitom jí vulgárně nadávala a vyhrožovala zabitím,“ doplnila policejní mluvčí.

Opilec ze Šumperka měl přes pět promile. Nechtěli ho přijmout ani na záchytce, hrozila otrava alkoholem

Zcela výjimečný případ museli řešit strážníci ze Šumperka. Nevěděli si rady s mužem, který nadýchal přes pět promile alkoholu. Opilce totiž nechtěla z obav z otravy přijmout ani protialkoholní záchytná stanice v Olomouci. O hospitalizaci nakonec...

Policisté po výslechu poškozené a na základě zjištěných dalších okolností nakonec rozhodli o vykázání ženy s násilnickými sklony z místa bydliště a z blízkého okolí poškozené. Samotné napadení vyšetřují jako přestupek proti občanskému soužití, dodala policejní mluvčí.

Domácí násilí patří v Česku mezi trestné činy od června 2004. Vykázat na deset dní z domova lidi, kteří ubližují svým blízkým, smí policie od ledna 2007. Chrání tak ohrožené lidi před případnými dalšími útoky. Obětem pomáhají intervenční centra. V Olomouckém kraji je jich pět.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Napadení, násilí, agrese, vnučka, babička, bití, bydlení, vykázání z bytu, Hranice, Přerov, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá žena z Přerovska týrala svou babičku, agresorku policisté vykázali z bytu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.