Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Opilec z Prostějovska drze blokoval tísňovou linku policie. Pokuta může jít do statisíců

Na pořádný malér si bezdůvodně zadělal starší muž z Prostějovska, který vytrvale volal na tísňovou linku policie s tím, že si chce pouze popovídat s policisty. To se mu nakonec splnilo, hlídka podnapilého výtečníka odvezla na služebnu a zadokumentovala jeho protiprávní jednání. Za zneužití tísňové linky mu hrozí pokuta až dvě stě tisíc korun.

Opakovanými a zbytečnými telefonáty blokoval v neděli v noci tísňovou linku 158 starší muž z malé obce na Prostějovsku. „Dotyčný vykládal nesmysly a dožadoval se příjezdu hlídky do příslušné obce. Na dotaz operačního, co se děje a co potřebuje, odpovídal, že nic a že si chce jen popovídat. Bylo mu vysvětleno, že hlídka bezdůvodně na místo nepojede. Vzápětí ale volal znovu, že chce, aby hlídka přijela na majáky, že chce s nimi mluvit. Volání se během hodiny několikrát opakovalo,“ vylíčila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Mladá žena z Přerovska týrala svou babičku, agresorku policisté vykázali z bytu

Dlouhodobé psychické i fyzické trýznění zažívala v bytě se svou sedmadvacetiletou vnučkou seniorka z Hranic. Násilnické chování mladé ženy se stupňovalo a o víkendu napadla svou babičku i pěstmi a vyhrožovala jí zabitím. Důchodkyně musela...

Ačkoliv policista na tísňové lince ustavičně vysvětloval dotěrnému volajícímu protiprávnost jeho konání a také hrozbu trestu, telefonáty neustaly. Na varování před pokutou muž policistovi odpověděl, že platí hotově. Hlídka nakonec skutečně musela vyrazit za zlomyslnou osobou, se kterou měli policisté kvůli podobnému jednání zkušenosti i z dřívějška. Při osobním setkání policisty znovu řekl, že nic nepotřebuje a chce si jen povykládat. Zároveň pohrozil, že pokud muži zákona odjedou, bude opět volat na linku 158.

„Nezbylo než využít oprávnění podezřelého zajistit a převézt na služebnu. Po provedených úkonech, při kterých se zjistilo, že je opět pod vlivem alkoholu, byl propuštěn ze zajištění. Nepoučitelný muž je podezřelý z přestupku proti zákonu o elektronických komunikacích. Chtěli bychom upozornit, že zneužívání linky tísňového volání je protizákonné a volající tím zdržuje a zaměstnává policisty, kteří by mohli v dané době pomoci jiné osobě, která se nachází v tíživé situaci,“ zdůraznila mluvčí Zajícová. Za zneužití tísňové linky může správní orgán uložit pokutu až do výše dvou set tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, zneužití tísňové linky, alkohol, blokování linky, pokuta, Prostějovsko, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec z Prostějovska drze blokoval tísňovou linku policie. Pokuta může jít do statisíců  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.