Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Pět set kontrol i služební pes v akci. Policisté se zaměřili na technoparty u Jeseníku

Přes pět set osob zkontrolovali strážci zákona v průběhu posledního srpnového víkendu na Jesenicku kvůli technoparty v obci Lipová-lázně. Dodržování pořádku a bezpečnost zajišťovalo postupně takřka padesát policistů, kteří spolupracovali také s celníky. Omamné látky našli u čtyř lidí, jeden cizinec vezl větší množství drog.

Muž ze Zábřehu přibarvil na sítích příběh o napadení ženy cizincem. Za dezinformaci ho stíhá policie

Mladou ženu v Zábřehu slovně napadl cizinec a svou nepříjemnou zkušenost sdělila muži, kterého ve městě potkala. Ten si informaci doplnil o spekulace, že se jednalo o Ukrajince, a že se mělo jednat o pokus znásilnění. V takovém znění napsal...

Od pátku do neděle probíhala ve Ski areálu Miroslav nedaleko obce Lipová-lázně u Jeseníku technoparty Tribe Valley. V oblasti se vystřídalo ve službě takřka padesát policistů. Do bezpečnostního opatření se zapojil i psovod se služebním psem speciálně vycvičeným na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Ve spolupráci s celníky z Olomouckého kraje zkontrolovala policie 480 vytipovaných aut a více než pět set lidí. „Ve třech případech řešili policisté přestupek, kdy osoby u sebe přechovávaly návykové látky v malém množství. Z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu je podezřelý cizinec, který převážel drogy ve větším množství,“ konstatovala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Policisté dohlíželi i na bezpečnost na silnicích, silniční kontrolou podle Neubauerové neprošlo devět řidičů, kteří byli pod vlivem omamných látek či alkoholu. Různé přestupky týkající se bezpečnosti silničního provozu odhalili policisté v dalších 34 případech. „V souvislosti s probíhající akcí museli policisté řešit také dva případy rušení nočního klidu,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, omamné látky, kontrola, bezpečnost, doprava, Policie ČR, technoparty, Jesenicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět set kontrol i služební pes v akci. Policisté se zaměřili na technoparty u Jeseníku  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.