Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

VIDEO: Hmaty a chvaty na koloběžkáře. Na sídlišti v Olomouci uháněl se sáčky s drogou

Značnou neochotu k setkání s policisty ukázal v pátek odpoledne muž jedoucí na elektrokoloběžce v Olomouci. Strážcům zákona z pohotovostního a eskortního oddělení se pokusil na malém stroji ujet, ovšem neúspěšně. Záhy se ukázal důvod jeho obav z kontroly, měl u sebe totiž dvanáct sáčků s pervitinem.

Loupež začala kebabem. Agresor zbil v Prostějově pracovníka občerstvení do bezvědomí

Až desetiletý pobyt za mřížemi hrozí agresorovi, který napadl a oloupil pracovníka rychlého občerstvení v Prostějově. Mladík obsluhu gastronomického zařízení po konci provozní doby zmlátil a v bezvědomí nechal v kuchyňce. Z pokladny pak odnesl...

Olomoučtí policisté chtěli v pátek odpoledne zkontrolovat muže s elektrokoloběžkou na Pionýrské ulici v Olomouci. „Jakmile je spatřil, začal před nimi ujíždět po chodníku. Policisté se jej pokoušeli zastavit za využití světelného i zvukového výstražného znamení, čehož však dotyčný nedbal a v jízdě pokračoval. Po krátké chvíli mu však zkřížili cestu služebním autem a následně jej za použití hmatů a chvatů zpacifikovali,“ vylíčila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Dechová zkouška na přítomnost alkoholu vyšla u osmatřicetiletého muže s nulovým výsledkem. Testy na přítomnost omamných a psychotropních látek ale odmítl. „Během prohlídky u něj policisté nalezli dvanáct znovu uzavíratelných sáčků s krystalickou látkou o hmotnosti několika gramů. Muž policistům uvedl, že se jedná o pervitin. Jeho tvrzení podpořila provedená detekce, během které kriminalistický technik potvrdil, že látka obsažena ve všech sáčcích je pozitivní na přítomnost metamfetaminu,“ sdělila mluvčí.

Případem se nyní budou zabývat kriminalisté, kteří muže kromě několika přestupků podezírají především ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který hrozí mimo jiné trest až dvouletého pobytu za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, drogy, pervitin, zásah, policie, koloběžkář, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hmaty a chvaty na koloběžkáře. Na sídlišti v Olomouci uháněl se sáčky s drogou  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.