Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Přes manžela nechala okrást přítele, kumpán celý scénář přiznal olomouckým kriminalistům

Kuriózní případ krádeže řeší olomoučtí kriminalisté, kterým se podařilo odhalit neobvyklé spiknutí. Na začátku bylo odcizení tašky s dvěma sty tisíci korunami v obchodním centru, po chycení pachatele se ale ukázalo, že mladík šel při svém činu najisto. Navést ho měla přítelkyně okradeného, která plán připravila se dvěma jinými muži, přičemž jedním z nich byl její manžel.

Člen ostrahy jednoho z obchodních domů v Olomouci přivolal ve středu večer policisty, protože zadržel muže, který ukradl zákazníkovi osobní tašku. V té byla hotovost okolo dvou set tisíc korun, mobilní telefon i platební karta. Třiačtyřicetiletá partnerka okradeného muže vypověděla, že mu neznámý člověk sebral tašku, když zrovna nakupovali.

Erotická online chvilka přišla mladíka ze Šumperska na dvacet tisíc. Obětí vydírání přibývá

Erotický videochat s cizí ženou se pro mladíka ze Šumperska proměnil ve značně nepříjemnou záležitost, stal se totiž obětí vydírání. Neznámý pachatel si muže v intimních chvílích nahrál a vyhrožoval, že záznam pošle jeho rodině a kamarádům....

Zadržený mladík z Přerovska ale poskytl kriminalistům překvapivé vysvětlení. Plán podle něj měla připravit právě partnerka okradeného, která je vdaná za jiného muže. „Její devětatřicetiletý manžel měl téhož dne kontaktovat svého šestadvacetiletého známého, seznámit ho s jejich úmyslem a požádat ho, aby zajistil člověka, který se krádeže zhostí. Muž nelenil a obratem měl požadavku vyhovět. Oslovil svého kamaráda, později zadrženého mladíka, kterého měl ve večerních hodinách vyzvednout v místě jeho bydliště a přepravit jej autem do Olomouce,“ vylíčila přes několik osob zprostředkovaný čin policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Při jízdě do krajského města měli mladíkovi kumpáni vysvětlit celý plán a následovalo uskutečnění připravené akce. Do ní ovšem nečekaně zasáhl pracovník ostrahy. „Strůjci plánu rozhodně nemohli být s výsledkem spokojeni. Místo radovánek z dobře odvedeného lupu nakonec všichni skončili v moci policistů,“ komentovala mluvčí Vaňharová a dodala: „Včerejšího dne sdělili olomoučtí kriminalisté jak mladíkovi, tak i povedenému manželskému páru a jejich šestadvacetiletému známému z Olomouce podezření ze spáchání přečinu krádeže v různých formách účastenství. Mladý muž z Přerovska je navíc podezřelý i z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest,“ uzavřela policistka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, krádež, obchodní centrum, peníze, Olomouc, Přerov, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes manžela nechala okrást přítele, kumpán celý scénář přiznal olomouckým kriminalistům  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.