Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Máte dědictví v thajské bance. Podvodníci přišli s novým trikem

Nový trik internetových podvodníků zachytila policie v Šumperku. Mladá žena obdržela zprávu ohledně údajného dědictví v thajské bance. Podvod dokázala naštěstí včas odhalit. Případem se i tak zabývá policie.

Na konci srpna se se ženou ze Šumperska prostřednictvím Facebooku spojila neznámá osoba z thajským profilem a cizím jménem. "Dotyčný se představil jako bankéř banky nacházející se v Bangkoku a chtěl s ní vyřídit dědictví, popsala situaci mluvčí krajských policistů Miluše Zajícová.

Její zesnulý příbuzný měl podle údajného bankéře v bance uloženou sumu peněz a ona se měla stát dědičkou. Později se ženě ozvali neexistující právníci a chtěli zaslat částku 2030 dolarů za to, že ji budou zastupovat. "Žena zachovala chladnou hlavu a správně vyhodnotila, že se jedná o podvod," uvedla mluvčí. 

Osmnáct milionů pro dobrého člověka. Muž z Přerova uvěřil v pohádkový dar, přišel o tisíce

V nečekané štěstí v podobě daru osmnácti milionů korun uvěřil starší muž z Přerovska, jednalo se ale opět pouze o podvod v prostředí sociálních sítí. Slíbených 720 tisíc euro pán neobdržel, naopak přišel o sedmnáct tisíc korun, které poslal na...

Ne každý z takovýchto internetových podvodů má ale šťastný konec. Jiné mladé ženě ze Šumperska přišla do e-mailu zpráva, která vypadala jako od České pošty. Stálo v ní, že jí přijde balíček z ciziny a má zaplatit 90 korun za doručení. 

"Vzhledem k tomu, že si poškozená pár dní předtím objednala zboží z polského e-shopu, domnívala se, že jde o tuto zásilku," vysvětlila policejní mluvčí. Žena poté po kliknutí na odkaz vyplnila údaje ke svému internetovému bankovnictví včetně hesla. Po několika hodinách zjistila, že jí z účtu zmizelo deset tisíc korun. 

Policie před těmito podvodnými praktikami opakovaně varuje. Lidé by podle policie nikdy neměli zadávat a nikomu sdělovat heslo a jiné údaje od svého internetového bankovnictví. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Policie, podvod, Bangkok, dědictví, internetový podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte dědictví v thajské bance. Podvodníci přišli s novým trikem  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.