Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prostějovský recidivista ukradl seniorce kabelku. Díky pomoci studenta je ve vězení

Pětačtyřicetiletý recidivista ukradl v Prostějově seniorce kabelku z jízdního kola. Při krádeži ho ale zahlédl student, který vše nahlásil policii. Ta muže vypátrala a kvůli jeho předchozím krádežím skončil ve vězení.

Osmasedmdestiletá žena jela na konci srpna na kole po cyklostezce u ulice Vodní v Prostějově. Ze zadního košíku jí pětačtyřicetiletý muž vytáhl kabelku s osobními věcmi, telefonem i peněženkou. Při krádeži ho ale viděl student, který se nejdříve snažil zastavit seniorku a poté zavolal policii.

„Nezaváhal a ihned nás kontaktoval na lince 158 a popsal, co se stalo. Šel za zlodějem a sledoval kudy jde,“ popsala mluvčí krajských policistů Miluše Zajícová. Díky němu tak policisté muže do pěti minut našli a převezli na služebnu.

Máte dědictví v thajské bance. Podvodníci přišli s novým trikem

Nový trik internetových podvodníků zachytila policie v Šumperku. Mladá žena obdržela zprávu ohledně údajného dědictví v thajské bance. Podvod dokázala naštěstí včas odhalit. Případem se i tak zabývá policie.

Nešlo však o první případ, kdy tento muž kradl. Policie zjistila, že jde o notorického recidivistu a část života strávil ve vězení. Následující den tak muž nastoupil do výkonu trestu za předchozí krádeže. K tomu ho odsoudili dva soudy v květnu a červnu.

Zloděj je také podezřelý z dalších šesti trestných činů. Jde o krádeže, kterých se dopustil od začátku června až do svého zadržení. „Ve všech případech ukradl věci, které měli poškození u sebe nebo ve své blízkosti a nevěnovali jim moc pozornosti,“ doplnila mluvčí. Nejčastěji ke svým krádežím využíval větší prodejny v Prostějově a kradl peněženky a v jednom případě i mobilní telefon. Celková škoda byla vyčíslena na necelých 12 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Prostějov, zloděj, kabelka, krádež, policie, recidivista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovský recidivista ukradl seniorce kabelku. Díky pomoci studenta je ve vězení  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.