Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Lupič ženu vláčel v Prostějově po ulici, na útěku ho dopadl voják z povolání. Recidivista skončil ve vazbě

Ve vazbě skončil dvaačtyřicetiletý recidivista, který na ulici v Prostějově přepadl ženu, vytrhl jí kabelku a vláčel ji po chodníku. Z místa utíkal, skryl se v nedalekém křoví, ale nakonec ho dopadl voják z povolání. Muž je podezřelý ze tří dalších loupežných přepadení a skončil ve vazbě.

Loupež se stala v sobotu odpoledne. Lupič v ulici Wolkerova v Prostějově přepadl dvaapadesátiletou ženu, na chodníku před budovou bývalého klubu k ní zezadu přiběhl a vytrhl jí kabelku z ruky.

"Žena rychle zareagovala a chytila muže za oblečení, přitom upadla na zem, ale stále se ho držela. Dotyčný ji krátkou chvíli vláčel za sebou, pak se mu podařilo vysmeknout a utíkal směrem k ulici Dolní. Několik svědků události na něho křičelo, aby kabelku vrátil. Utíkal ale dál daným směrem a před nedalekou restaurací se schoval do křoví," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Lupič po chvíli z křoví vyskočil a vydal se směrem k průmyslové škole v ulici Lidická. Svědkem celé události byl i voják z povolání, který násilníka společně s dalšími muži začal pronásledovat. Pachatel kabelku odhodil u průmyslové školy, voják ho poté dohonil, zadržel a předal městským strážníkům.

Loupež začala kebabem. Agresor zbil v Prostějově pracovníka občerstvení do bezvědomí

Až desetiletý pobyt za mřížemi hrozí agresorovi, který napadl a oloupil pracovníka rychlého občerstvení v Prostějově. Mladík obsluhu gastronomického zařízení po konci provozní doby zmlátil a v bezvědomí nechal v kuchyňce. Z pokladny pak odnesl...

Podezřelý muž z Chebska skončil v policejní cele, vyšlo najevo, že jde recidivistu, který už byl za loupeže ve vězení. "Navíc je prověřovaný z dalších tří loupežných přepadení, kterých se mohl dopustit v jiných městech naší republiky," dodala mluvčí police.

Muž je obviněn z loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a hrozí mu až deset let vězení. Kabelku, ve které byla finanční hotovost 7200 korun, dioptrické sluneční brýle, mobilní telefon, klíče, doklady a platební karta, policie vrátila přepadené ženě. Policie podala návrh na vzetí do vazby, který soud schválil.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky lupič, přepadení, žena, vazba, soud, recidivista, Prostějov, kabelka, policie, voják z povolání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Podle popisu události se dá snadno odvodit,že lupičem byl zřejmě člen státem chráněného etnika,pro které je tento způsob kráděží charakteristický.Asi mu nestačily vydatné soc. dávky ze státní kasy,protože cigarety a alkohol se neustále zdražují,takže všichni přece musí chápat,že uvedený způsob získávání fin. hotovosti je přece součást jejich ,,kultury ".....

Úterý, 19. září 2023, 22:46Odpovědět

Jaroslav Valík

Myslím, že jste pachatele velmi přesně popsala i důvod loupeže sedí.

Středa, 20. září 2023, 07:59Odpovědět

Lupič ženu vláčel v Prostějově po ulici, na útěku ho dopadl voják z povolání. Recidivista skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.