Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Spícího muže obral v Olomouci zloděj o mobil, peněženku i kšiltovku

Hlubokým spánkem se posilňoval na jedné z olomouckých restauračních zahrádek mladý muž, probuzení bylo ale značně nepříjemné. Záhy totiž zjistil, že mu někdo ve spánku ukradl z kapes mobil i peněženku, a dokonce i čepici z hlavy. Případ krádeže a zneužití platební karty nyní vyšetřují policisté.

Monitor zčernal a úspory byly pryč. Senior na Olomoucku se stal obětí podvodu

Další obětí internetového podvodu se stal senior z obce na Olomoucku. Ten uvěřil podvodnému investování do akcií. Místo přivýdělku mu ale podvodníci ovládli počítač a přišel o statisíce.

Jednatřicetiletého muže někdo okradl na zahrádce olomouckého pohostinství v sobotu 23. září krátce před půlnocí. „Z kapes bundy, kterou měl dotyčný na sobě, mu dosud neznámý pachatel odcizil mobilní telefon a peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Zájem u něj patrně vzbudila i nešťastníkova kšiltovka, kterou mu sebral rovnou z hlavy,“ sdělila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Případem se pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku zabývají od pondělí olomoučtí policisté. S odcizenou platební kartou neznámá osoba provedla několik neoprávněných transakcí, což může pro vyšetřování poskytnout důležité poznatky. „Způsobenou škodu si okradený muž předběžně vyčíslil na více než 15 tisíc korun. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi,“ doplnila mluvčí Vaňharová.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, krádež, krádež ve spánku, zneužití karty, Policie ČR, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spícího muže obral v Olomouci zloděj o mobil, peněženku i kšiltovku  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.