Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Místo drobného výdělku ztráta statisíců. Podvodníci ošálili muže a ženu z Přerovska

Online prodej již nevyužitých věcí po dětech přinesl velmi trpkou zkušenost ženě a muži z okresu Přerov. Oba oslovili podvodníci s již známým scénářem zajištění dopravy zboží a zaslali jim odkaz na podvržené stránky přepravce. Důvěřiví lidé na webech vyplnili údaje k platební kartě a místo výdělku následovala ztráta celkově přesahující 300 tisíc korun.

V závěru září se na hranické policisty obrátila žena, která na internetovém prodejním portálu nabízela několik předmětů jako například mimivak nebo dětské stupátko za kočárek. Pozitivní ohlas od potenciálních obchodních partnerek ale byl v tomto případě součástí podvodného jednání. „Poškozená se se dvěma zájemkyněmi dohodla na způsobu prodeje. Jedna z nich jí odeslala podvržený odkaz na Balíkovnu a druhá na přepravní společnost GLS. Poškozená na obou odkazech, které jí byly zaslány, vyplnila všechny potřebné údaje k platební kartě. Vzápětí ale zjistila, že přišla o veškeré finance v hodnotě dvě stě tisíc korun,“ konstatovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Hned na začátku října přišel na přerovské obvodní oddělení oznámit podobný případ muž, který se rovněž stal obětí podvodníků. Na platformě Bazoš chtěl prodat dětské kolo za dvě stě korun. „Zkontaktovala ho zájemkyně vystupující pod jménem Anna a nabídla mu, že zařídí dopravu a peníze pošle na účet, s čímž poškozený souhlasil. Odeslal své číslo účtu a následně mu přišel odkaz na rádoby přepravní společnost, kde si poškozený měl vyzvednout své peníze. Proklikal se až k přihlášení ke svému účtu a zadal zde přihlašovací údaje,“ vylíčila Miluše Zajícová.

Muž pojal podezření a při dokončování úkonů stránky raději zavřel. Už však bylo pozdě. Po kontaktování banky zjistil, že z jeho účtu odešly platby za přibližně 140 tisíc korun.

„Oba případy prověřujeme pro trestné činy podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ doplnila mluvčí Policie ČR.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, podvod, internet, prodej na internetu, zboží, Přerov, Hranice, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Už tolikrát to tu bylo a je tu zas znova!!!!!!!!Proč jsou lidi tak blbý a proč nejvíc jsou blbý lidi kteří mají prachu tři prdele!!!!!!

Úterý, 3. října 2023, 10:54Odpovědět

Místo drobného výdělku ztráta statisíců. Podvodníci ošálili muže a ženu z Přerovska  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.